Чужда фирма ще построи и управлява „Българска армия“1

Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инжов разкри подробности за плановете на клуба за построяването на нов стадион на мястото на „Българска армия“.

Той обяви, че през следващата седмица съвместното дружество между клуба и държавата трябва да бъде гласувано от Министерски съвет.

„Нещата около дружеството се движат. Правителството и общината са дали зелена светлина. Очакваме до изборите всичко да се финализира. Процесите не ги свързваме с изборите, просто така идват като административни срокове. Другата сряда очакваме дружеството да бъде гласувано. Готови сме с конкретен проект за стадиона. Имаме фирма оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и след това ще го мениджира.

Това е международна компания с много сериозен опит по цял свят. Те мениджират над 80 стадиона в Европа и света. Тази фирма ще избере изпълнителя за построяванатето. Възможно е да е чуждестранна фирма, а не българска. С други думи – мои фирми няма да строят „Армията“.

Стадионът ще бъде проектиран и построен по всички правила на ФИФА и УЕФА и едновременно с това ще е в помощ на клуба, като ще носи приходи. Има още някои технически съображения за изчистване, преди да представим предложението на въпросната фирма пред широката общественост. Трябва да минат административните процедури.

Считам, че срещи с феновете трябва да се правят по-често. Получихме много конструктивни предложения. Има и такива, които ще използваме. Няма да ги назовавам, за да не ги прихване конкуренцията. За финал – нека се надяваме, че футболно ще се развиваваме с все по-ускорени темпове“, заяви Инджов пред „Тема спорт“.

125 коментара по статията

 1. Да направим ли статията с лайва челна? Хем да виждаме как се движат резултатите от време на време...
  :?

  1. Да
   То и бес тва си праъти кот си искати, нз зако виги плащами тес пари :p

 2. Неска доко дали мож по могна да отпочни разрошаването на старата Кочина

 3. монако уж развита държава па ни магистрали, ни железница имат ... им са чудиш как се придвижват

  1. Те одат с яхтите ве на мач, и стадиона у Венеция има проблем с паркирането, та одат с гондолите :)

 4. Дайми Брадвата
  19/10/2019 в 11:27 Редактиране | Отговор

  Ми като и ако се появи Фена, попитай го да ти го разясни професионално!
  Не може да се изпълни ново строителство!!!
  Единствената вратичка е чл. 154, но това разрешава преустройство само в рамките на съществуващата конструкция.
  Т.е. са си побоядисате, да подмените седалките, да оправите кенефите и подмените тиксото...
  А за инфраструктура съгл. съвременните изисквания на УЕФА пък изобщо не може и да става дума!

  Добре ве, шест декъра и кусур е само терена, немое ли под него да се направят паркингите и тама кво е необходимо :? Пък под трибуните и в самите тях, също има място ?

  1. Ако е на полето може ве, чисто строително може, макар че как ше мине евакуирането на толкоз хора от подземни паркинги при масово струпване на народ , акъла ми го не побира, има си наредби и закони за строителство в зона отдих и култура, може да му направиш реконструкция /ремонт/, но не преустройство и надстройка по смисъла на ЗУТ, нещо което искат от ЦСКА-София, тва ти разпрява Брадвата

  2. Е защо? Просто придобиваме нац. стадион В.Левски и го правим паркинг на БА :)

 5. майна, споко... и други не му четат постовете на ромба...

  1. Ем вий изпущатe майна, Ромба трябва са чете и препрочита многократно, неговите бисери не са за изпущане :d

 6. Този стадион ще се построи толкова, колкото и всички останали, които се "строят" последните 10-ина години. А Ромба нека да си цикли :)

   1. Ако почне да се строи, един месец ще съм с аватар на Пуля, а ако го завършат - цяла година :d

 7. Само да кажа че на снимката е националния стадион на Македония в Скопие града голяма!!!

 8. Майна, за пореден път се убеждавам, че не ми четеш постовете и това те поставя, често в неравностойно положение. От десет години говоря, още от спирта, че ЦСКА трябва да направи комплекс от стадион с 25 000 места, многофункционална зала, ориентирана повече към спорт отколкото към публика, абе да става за тренировки не за концерти. поне 5-6 тренировъчни пълно-размерни терени и т.н т.н. Подобно място в рамките на София има само до Летището, в краен случай може и на Панчарево. Този стадион дето трибуните му са насипни, требе се премахне и да се направят още 5-6 игрища да тренират там школата на ЦСКА, колкото отбора имата по възрасти, толко игрища да им направят, със съблекални, фитнеси и т.н. без нито ред трибуни, само пълноценни трениромки на деца до 16 години.

  (cska)

  Подобна мисля требе да е съдбата и на националния стадион, а новия национален стадион требе се направи на мястото или на новия Академик, или да се отремонтира стадион Локомотив!!!

  Толко за СофиЕ, за ПлоМдив визия за стадионите искаш ли да ти развия :P

  1. ГА, ти ли си? :D Кви 25 000, ла, нямате и 1000 на мач. Па догодина кат влезе 48, ще паднат още.

   1. Ти на бос Тиля за цървулити не бери грижа, че току виж съм ва пратил със Славия да играете в Люлюн и съм върнал земята в реални граници на член кооператорите от ТКЗС Софийска Комуна! :P

  2. Ти може и семки да чоплиш, ма в статията, която си пуснал, иде реч за стадион на МЯСТОТО на ст БА, тъй че сал са хаби да пишеш толкоз, национален зтадион НЕ трябва да има, както е в половин Европа , а за стадионоте в Пловдив са не хаби, в Пловдив са играха мачове до трети кръг от ЕК тоя сезон, нещо дет на БА не мой са случи :)

 9. Аз към Ромба имам сал един въпрос, че другите дет имам са много сложни за него :) Хубаво, строят нов стадион насред парка, бастисват една камара закоони и наредби, както и ОУП за строителство в зона "Отдих и култура" /поне така беше навремето, сега май я промениха като наименование/, тоя стадион ше отговаря по на изискванията на УЕФА, как аджеба ше отговори на изискването за паркоместата и подходите към тях насред парка :?

  1. кат минат иборите и "правилните" ги загубат - ей ти оправдание за г-н Ганчев и уй стадион!

  2. Просто е.
   Бастисват и розариума, дет е от фердинандово време. Атракционът, дет го превзе Капитолия, тоже бива глътнат от г-н Ганчев на една хапка. Отсичат вековните дървета, разрушават алеите и ги заливат едно хубаво с асфалт. :)

  3. а кой ше даде парата за стадиона... мисля, че това е най-важния въпрос....

  4. а инак по същество - точно по същия начин, както пред нашия офис, точно на кръстовището срещу Парадайс, построиха 12 етажна офиссграда без нито едно паркомясто.Освен това не само че няма паркоместа, но и спря гледката към и въздуха от Витоша на половината от кв. Лозенец (shake)

     1. Да, скучно е в офиса - има още от колегите на Фена по скелетата на фасадата, ма и те си отиват. Остана ни сано да гледаме коврите дет одат на друсат при Пулев инак нема сила дет да ма задържи за некви си 7к евро да седа по цеl ден в офиса :(

 10. Ама да уточня, че става дума за стадион на мястото на стария в Борисовата.
  У Микре могат да си построят и 10, ако искат! :)

  1. Обясни му, моля те, че нов стадион могат да построят само в случай, че нарушат една торба закони и разпоредби.
   Ама по-простичко му го обясни! :)

   1. То да обясняваш на някой дет вдява, на Ромба до утре да му са обяснява па няма файда :)

  1. За нещо подобно брат ми ми беше разправял в Германия. На една командировка от фирмата-домакин са ги водили в няква малка винарна, където за няква дребна сума можеш да се абонираш, на лозата окачват табелка с твоето име, после с течение на времето проследяваш пътя на гроздето, ферментацията, отлежаването и прочее, а накрая получаваш бутилка със собствен, специално отпечатан етикет...
   А жапанките са отишли още по-далеч - избираш си динка на бостаня кът малка и с уеб-камера моеж да наблюдаваш как расте с твоята табелка, докът узрей и доде време за бране...
   Цолю, зимай нишан! :)

   1. Кви са тия жапанки, ла? Аматьори! Дядо ми, Бог да го прости, издялкваше с нож на малките динки имената на мен и сестра ми, и си ги гледахме, когато ни е водил на бостана как растат. Чист въздух, еко, движение... :)

    1. Е, да.
     Ма нови времена с уеб технологии, ла!
     Едва ли ще е проблем за Цолю! :)

   2. Тва в Италия го има от много години с питите пармезан и пекорино, там ти я дамгосват и ти си преценяваш според вкуса ти колко да зрее, същото го има в Модена с бъчвите за балсамов оцет, но там вече говорим за много ама много пари, има поименни бъчви на редица баровци и холивудски актьори

 11. Управата на Левски отрече проблеми с НАП и запорирани сметки, съобщава dsport.bg. Информация започна да циркулира в социалните мрежи в съботната сутрин.
  От клуба твърдят, че Левски изплаща своите задължения към НАП по изготвения план и споразумение. "Сините" имат запор на свои сметки още от предишното ръководство, а това е причината да оперират с други сметки.
  Сметката, за която се пише днес е с незначителна сума в нея, която се натрупва от закупуването на фенартикули.

  1. 5x10^6 лефчита било незначителна сума?
   За кого? За Барца? За ПСЖ? :?

 12. Ромбе, бе, един от кандидат-кметовете в София на теб прилича, сабахлям видях билборда, ма не запомних името му! (yahoo)

 13. Великото сияние на Магура
  19/10/2019 в 10:24 Отговор

  ти с цецо ли тръгна бе...

  Ши тръгна с който си искам (fab)

   1. Миииии....тегаво...ко не освободят запора - футболисти без заплати нали знаеш как играят... но ше намерят пари, вервай ми ;)

    1. Да залагат еНблемата, посли Пешо Кучето ши жали и ... абе ши са опрайти, аз коги ви кажах че г-н Божков си знае работата вий не ми вярвате :D

      1. Ай да залагаме по шише рикия кое ши построят по-рано Стадиона на ЦСКА или Козирката на Левски :P

       1. Ма продължавате с нахалството да не се съобразявате със законите начи! :)

         1. Ми като и ако се появи Фена, попитай го да ти го разясни професионално!
          Не може да се изпълни ново строителство!!!
          Единствената вратичка е чл. 154, но това разрешава преустройство само в рамките на съществуващата конструкция.
          Т.е. са си побоядисате, да подмените седалките, да оправите кенефите и подмените тиксото...
          А за инфраструктура съгл. съвременните изисквания на УЕФА пък изобщо не може и да става дума! :)

       2. Бро, ти не виждаш ли схемата, позната от края на 90-те?
        Правиш смесено дружество 50:50, после вкарваш 10-15 милиона, уж увеличение на капитала /който после си изтегляш под някакъв предлог като разходи/, зимаш контролната квота и после държавата да си е*е майката :)

          1. Ся ши видим как се строи къщичка за птиченца и има ли почва в Борисовата градина :D

 14. „Новите технологии на Сибир“
  19/10/2019 в 09:44 Отговор

  Не вие, не вие, направо ТИ го махна

  Еми виж кма кампания напраих от мача насам (fab)
  Ко не бях аз, моеше са закучи кат магари на мост и язък за барутя ... :(

 15. Симеон: Още не можем да се отървем от отпечатъка на марксизма!

  дедо? :?

   1. последовател му е... дедо е единствения царист-комунист

    1. Ама оригиналния Цар, или тоя дето комунистите го смениха във влака? :? На кой е псоледовател?

     1. ми май на сменения... те ония някъв техен ще са сложили и затова му е фен... :)

   1. ми той има предвид, че от герб са го махнали... ма си му и личи, че е гербераст

    1. Викаш раздава календарчета на Герб на наборите, а тука го играе ревалюционер? :)

     1. Слушай Цолю и пълней (shake)
      А си казал една дума против ГЕРБ, а та е баннал пожизнено :(
      Скрита лимонка е той и дълбоко законспириран!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *