Фурор в „Арена Армеец“ и нов медал за ансамбъла

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели пореден медал от началото на година. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс се качиха на второто място на стълбичката във финала на три топки и две въжета на Световната купа в София.

Нашите грации взривиха пълната „Арена Армеец“ с появата си. Феновете приветстваха бурно своите нови любимки, които обаче допуснаха някои неточности при изпълнението си. Заради това те получиха 17.300 от съдиите.

Златото грабнаха украинките, които също имаха грешки. Реферите обаче ги оцениха на 17.850, а трети се нареди отборът на Беларус с 16.550.

По-рано шампионките в многобоя на Световната купа в София взеха и сребро на пет обръча.

След края на състезанието олимпийските медалистки от предходния ансамбъл Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова наградиха победителките. Освен традиционното връчване на медалите обаче, се проведе и друга церемония.

С оглед на това, че в София бе последната от четирите Световни купи от най-висок ранг и съгласно новия правилник имаше допълнително излъчване на призьори. По регламент се прави общо класиране от всичките четири надпревари (в Баку, Ташкент, Песаро и София), а нашите грации от ансамбъла имаха най-висок сбор в многобоя след всички състезания, както и във финалите на пет обръча. Така прибавиха още едно отличие в сметката си.

По същото правило в индивидуалната надпревара носителка на Световната купа в многобоя, на топка и на лента стана Невяна Владинова.

113 коментара по статията

 1. eм просто нз кък са държат тея презрамки на комбинезона на Лили :-?

 2. ухааааа, гръцка сусамова халма с какао! Начи ся, Наталитрито да ми са яви, направо ше я прайм да умирга (izchukan) (ba4e)

     1. немаш грижи, са видим уйкенда тиго дам

      1. ама имай предвид че греблата садълги и трева ги возиш надълго през предната и задната седалка от дясно

 3. Дедо, аз си взех само билет са двуетажните автобуси. За един ден за двама беше 36 евро и е много удобно. Другите места ги обикалях пеш, та не съм си взимал, но ако ще ползваш метро, си вземи.

  1. ас кат бех преди некокло години си зех и рома Пасс и за двуетажните автобуси + корабче по Тибър. Ама ся са чуда кво са е променило, плюс че ся идуята е не токло да ходим по музеи, ми по-скоро по кръчми и до Лидо-то. Е разбира се нема кък да про пуснем Колизеума и Форо Романо. У ватикана ше идем само за месата у сряда, ма тва на теория, инак едва ли ше станем токло рано. Сант Анджело и Трастевере трева да посетим ... вай мито нема ни стигне времето ве (fp)

   1. За Колизеума и форума май с Рома пас има и билети, но трябва да видиш в нета. Аз за 5 дни ги обиколих тези неща. Корабче не видях:) Иначе с автобусите е супер удобно.

    1. Рома Пасс е на далавера ако посещаваш музеи, инак тридневна транспортна карта е наполовина ;)
     В Рома Пасс не влиза Ватикана, ма там вече бяхме и най-ного да са качиме пак на високото. Ноо ма изкефи прехода до Сант Анджело и самия замък
     Киде да ям бе :-?

     1. За Ватикана си взех билети още от тук с час. Иначе където и да ядеш, не вярвам да сбъркаш. Адски дразни процента сервиз, който е 15 - 18 % на места, но пък не отиваш да пестиш:) Кога тръгваш?

      1. живот и здраве, другия понеделник

 4. Омуах две паници фасулец подлютен и едно чесново хлебче, ше ми са пръсни коремчи

 5. Днес минах покрай Славеевия протест.
  Ужас (shake)

  1. Ас пък бех на спа
   Абе, а Лили и барелинките беха ли там (izchukan)

   1. Явно феновете му няма да се съберат, ако няма певачки, скара и чалга :D

    1. да. ама въпреки тва, тоо пълни Арена Ярамейц за две поредни вечери, деба и народа дето сме. Убеден съм че и за пет поредни щеше да я напълни (fp)

     1. Е точно. Арената пълни, протеста - не.

 6. селяни,
  нз ко стаа тука, ма след 200г сионга на грил, зелена салата с ре пички, царевица, краставица, зехтин и лимон, хрупкава франзела, рикия голема и 2 х бири от митос, са чуствам кат Цолю:
  - обедвал с полвин ягне с картофки, зелена салата и бъклица вино;
  - скромно акусвал с тава баница с сирене и тава баница з спанак;
  -диетично вичерял с полвин кило дроб с сърма и литър вино
  - седнал да гледа Басра у борбата за 2-ро място с подкова сежук, полвин кило кашкавал, 8 варени яица да му не е празан чинийта и стек от 8 бири

 7. След всичките месища тия дни, днес ще вечерям само купа череши :p

  1. Айде, нап ще ти потропат утре на вратата. :)

  2. Вайййй, аллах, ти сигур зимаш над 500 вл заплата (fp)
   БДУ, боклик, да си зимам ли Рома Pass ве :-?

Comments are closed.