Тиери Анри е новият треньор на Монако

Тиери Анри беше обявен за старши треньор на елитния френски „Монако“ с договор за три години.

41-годишният бивш нападател за пръв път ще води отбор, след като до момента е бил само помощник.

„Изглежда, че „Монако“ е отборът, в който ще започна моята треньорска кариера. Винаги съм обичал отбора и съм много развълнуван, че ми се дава възможност да работя“, каза Анри.

Той заменя на поста Леонардо Жардим, който беше уволнен заради лошото начало на сезона. „Монако“ е на 18-о място след девет кръга, като има едва 6 точки. Тимът е с едва една победа и в последните си пет срещи няма успех.

Първият мач на Анри начело на „Монако“ ще бъде на 20 октомври срещу „Страсбург“, а четири дни по-късно той ще дебютира и в Шампионската лига срещу „Брюж“.

Нападателят игра за монегаските между 1994 и 1999 година, като записа 141 мача и вкара 28 гола. Той е продукт на школата на „Монако“, след като се присъедини към тима още през 1992 г., когато беше на 15 години. Анри е шампион с тима от 1997 г.

В кариерата си Анри игра още за „Ювентус“, „Арсенал“, „Барселона“ и „Ню Йорк Ред булс“. След като се отказа той се насочи към треньорството и през 2016 г. беше назначен за асистент на Роберто Мартинес в националния отбор на Белгия.

Паралелно с това французинът беше анализатор на Висшата лига за „Скай спортс“.

510 коментара по статията

 1. По- расходих са по- белия свят - нищо интересно, ма още пиче! Утри вече трева да сменяме гумите на сичките си коли и да слагаме зейето...

 2. Вигонабия у петачните скучнясти дето сте!
  Ше излеза по- вънка са по- росхода, балсънва!

  1. (zadvratnik)
   Работим бре, да не сме лешпери като теб! (silidu)

   1. Чудя се как намираш време да отговаряш.

 3. Абе, ай да остайм Цолю да поспи още 2-3 часа, ма после некой даму напомни ми опрай логването, че нещо почвам са изнервям петъчно, дейба!
  Еми ей на, не мога ви следа глупостите дет пишити! (shake)

 4. “Буржоазната държавна машина трябва да бъде разрушена и на нейно място да бъде създадена нова държава“. – Из програмна декларация на БКП (1920 г.)

  С присъединяването си в III-я комунистически интернационал и минаването на болшевистки позиции БКП т.с. поставя основите на нелегалната военна организация на партията в очакването си да продължи устрема на "Великата Октомврийска социалистическа революция" oт 1917 г..
  Деветоюнският преврат (1923 г.), при който БЗНС пада от власт, заварва комунистите неподготвени и те обявяват неутралитет в борбата между "градската и селската буржоазия". Под натиска на Коминтерна обаче БКП поема курс на въоръжена съпротива срещу правителството на Александър Цанков, наречен по-късно "Септемврийското въстание".

  “95 години от Септемврийското въстание” - в понеделник от 21 ч. по БНТ

  1. оооооо баце, много си окъснил! я го стоварИх дважди вече!!!

   1. ас сал веднъж и то набързо, чи са успах с 20 минути сабалян :( и ся след тия милинки май ще има бомбардировка

    1. сутрешното сране е много важно дейба. трябва да се подхожда отговорно!!!

     1. ас не токло рано, ас довечерка кат си ида, че да ми е леко и да имам капацитет да ям и да пия

 5. -Защо премиерът не е тук за вота?
  -Караянчева: Духом е с нас!

 6. Ромбе, в определени случаи на тоалетната чиния може и бая зор да видиш...:)

 7. Вицът наистина е уникално смешен. Чак се замислих дали да не напиша нещо за бащите на Ромба и Чичката и майката на автора, ама не е възпитано...:)

  1. Що ве, за автора прави разлика между, женска кукла и мъжка кукла, Онекално е :D
   Тва ши да е около 19-ти, 20-ти пол (alf)

 8. Ммммм чудесни милинки, топли-топли, пухкави и с хрупкава коричка

   1. Милинки със сирини им турне пудра захар ли бе!? (fp)

    1. абе тава са месните бургазки аборигенски фкусове бе! Нещо кат онва със странджанките, нещо кат боп чорба без кисмляк (puke)

     1. това е коги жина ти та освободи от къщните задължения и си у офиса с чаша в левата ръка, пура у десната ръка и секретарка с къса прилепнала пола на колената! Абе тава къде прайш секи ден от 9,30 до 16,00 ;)

      1. Опази ли ми цепетицата от попълзнованията на някви навлеци? :?

       1. Да, напълно!
        Първо жината забрани да я продавам на бесценица, обаче я заех твърда позиция и казах НЕ! След което позвъних на оня, ама кат не дигна на първото по- звъняване и му затворих завинаги (ang)

        1. А така! Бравос!
         Дръж я здраво до 2025! :)

     2. Институционализирано оправдание на търтеите.
      Почиват си от михлюзлъка.

  1. Килешките шси шият балните рокли за ЧНГ либе :-?

 9. Деба мързелите, първата им работа сабалян са логнат у тефтера да чатят (fp)

  1. Ти покаа ли рендето, дет тиче, докат са шматкам из тифтерчето? :?

  2. Ба! Логва са сано който можи, деба (shake)

 10. Изследването очерта тежка картина в демографската ситуация у нас. България е единствената страна в света, която в продължение на 30 години не излиза от тройката на държавите с отрицателен естествен прираст. Половината от тези 30 години държи печалното първо място с минус 6.5 промила. Причината не е в раждаемостта, а в изключително високата смъртност -15.5 промила - резултат, който ни поставя на първо място в Европа. „Има общини като Макреш и Ружинци, при които общата смъртност надхвърля 30 промила. Такава смъртност има само в региони, които са във военен конфликт или са поразени от болестна пандемия“, изтъкна доц. Бърдаров.

 11. През 2050 г. всеки пети гражданин на България ще бъде ром

  Доминиращите етноси намаляват във всички европейски държави, но сривът никъде не е толкова отчетлив, колкото е в България, посочи доц. Георги Бърдаров. Само за периода 2001 - 2011 г. етническите българи са се стопили с 1 милион души. В същото време най-младият етнос у нас - ромският, продължава стремително да нараства. Последното национално преброяване, проведено през 2011 г., закова броя на ромите на 325 хиляди души, или 4.4% от населението. Експертите обаче смятат, че числеността им е сериозно занижена и в действителност става дума за 750-760 хиляди души. Прогнозата е, че до 2030 г. ще бъдат 820-830 хиляди, а към 2050 г. ще достигнат 1.2 - 1.3 милиона, или 22-23% от населението. Делът им в групата до 18-годишна възраст ще бъде още по-висок - около 30%.

  1. He мога да разбира що продалжавати да разграничавати ромите от българите . Изван балгария всички сме цигани от българия

 12. Топлофикация "София" е готова да пусне парното

  (yahoo) (alf)

Comments are closed.