Славия спечели Купата на България след дузпи

Левски надигра Славия, но загуби финала за Купата на България след изпълнение на дузпи!

Двата отбора не успяха да си вкарат голове за редовните 120 минути и се стигна до ударите от бялата точка, в които „белите“ показаха по-здрави нерви. Така най-старият столичен клуб отново лиши „сините“ от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на „Герена“. Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, която не е печелил от 2007 г. и няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.

В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия, но изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, после ветеранът се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на „белите“, които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.

В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за „белите“ пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

521 коментара по статията

  1. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1989676284397755&id=100000662085217

 1. няма купааааа няма титла, само синя/бялла дано да ги еба у нещастниците/ тишина (friends)

 2. тея па! кък па нема да ям баш кренвирши от Деликатес Житница, напрайни от жолан на врапче и плешка на жаба (shake) Ако са крем вирши сано Тандем признавам ас! КАЗАХ!
  Обаче, лек , тее барелинките на Комиците са страшни пу*ки с ацки долно излъчване, ооохххх на дядаааа!

 3. еми Фотева спа без гащи и ся е бременна!
  Чоки, ти не го прави!

  Не е от мен (ang)

 4. малко ни са преспа
  ще хапна 1на ябълка

  1. Ам - Гъл, тилиси :-?

 5. Ви сера на драмите заспали, мен ми свърши салатата, те с глупости са занимават :)

  1. наче, тава предаване бг НК е за тотални олигофрени, квито са и учасниците! Надявам са не го харесваш чак токло, иначе не шта дата по- знавам по- вече и напущам завинаги саитата, кт неква Чичка я напущам!

    1. ко утре ве, маймун? занимаваш за сани ли ве, парвеню?

     1. Напускам. На 17 - ти заминавам за Сани, живот и здраве.

      1. Еми баш да празднуваш именния ми ден либе? Ми, ай дано и проАтно искарване!

   1. Не знам за кво говориш, ма го харесвам, мащай са завинаги :)

    1. (fp)
     То ти верно и сяшния Милан харесваш, колоездене и фигурно парзаляне за маже, ко ли са очудвам (shake)

 6. Крънският квартален ромба ръси ли вселенски мъдрости:?

 7. еми Фотева спа без гащи и ся е бременна!
  Чоки, ти не го прави!

   1. Дейба смотания адвокат дето си (shake) Естевственно че да не спи без гащи, да не стани кат Фотева бе!

   2. P.S. Наче, верно ти са отразява пагуbно опщуването с онова хибридно, оранжево чорбо от с. Крън (shake)

 8. А знаете ли как орлицата избира баща за своите орлета?
  Тя прави следното интересно нещо. От дърво или храст отчупва клонка, взима я в клюна си, издига се на голяма височина и започва да кръжи там с тази клонка. Около самката започват да летят орли, тогава тя пуска клонката надолу и гледа какво се случва.

  И тук някой орел подхваща клонката във въздуха без да й даде да падне, а след това я донася на орлицата много внимателно, от клюн в клюн. Орлицата взима тази клонка и пак я пуска долу, мъжкият отново я улава и й я донася, а тя пак я изпуска…

  И това се повтаря много-много пъти. Ако в продължение на определено време и многократното изпускане на клонката, орелът всеки път я хваща, то женската избира него и те стават двойка.

  Защо го прави това, ще разберете след малко.

  След това те се установяват високо върху скала, правят си гнездо от твърди пръчки и мама и татко започват да откъсват от себе си, от собствената си плът с клюна пух и пера. С този пух и пера застилат гнездото, запълват всички дупки в него, правят го меко и топло.

  В това меко и топло гнездо орлицата мъти яйцата, след което се излюпват пиленцата. Когато се появят орлетата (а те идват на Божия свят толкова малки, голички и немощни), родителите ги прикриват с тялото, докато не укрепнат.

  Правят им заслон с крила от дъжда, от палещото слънце, носят им водичка, храна и птичетата израстват. Започват да им растат пера, укрепват им крилата и опашката.

  И вече са се оперили, макар да са още малки. Тогава майката с татко виждат, че вече е време…

  Бащата сяда на края на гнездото и започва да удря по него с крила: удря, блъска, разтърсва цялото гнездо. За какво? За да изхвърли всички пера и пух, за да остане само твърдата рамка от клони, които в началото те са сплели и сложили.

  А пиленцата седят в това разтресено гнездо, неудобно им е, твърдо и не разбират какво се случва: все пак мама и татко по-рано са били толкова нежни и грижовни. Мама през това време лети нанякъде, лови риба и каца някъде на пет метра от гнездото, за да я виждат птиченцата.

  После пред своите птиченца започва тихичко да яде тази риба. Птиченцата седят в гнездото, викат, пищят, не разбират какво се случва, все пак по-рано всичко е било другояче. Мама и татко ги хранеха, поиха, а сега всичко пропадна: гнездото стана твърдо, перата и пухът ги няма, а родителите им ядат сами рибата и не им дават.

  Какво да правят? Искат да ядат, трябва да излязат от гнездото. И тогава пилетата започват да правят движения, които никога преди това не са правили. Те и след това не биха ги правили, ако родителите им бяха продължили да се грижат за тях.

  Пилетата започват да пълзят из гнездото. Тогава орлето пада, такова тромаво, още нищо неумеещо, нищо незнаещ. Гнездото се намира върху скала, върху стръмна скала, за да не приближават никакви хищници. Птичето пада от този склон, после полита в пропастта.

  И тук бащата (този, който някога ловеше клонките) стремглаво се спуска надолу и улавя върху гърба си това орле без да му позволи да се разбие. И след това, на гръб, го качва върху неудобното гнездо, пак на скалата и всичко започва отначало. Тези пилета падат, а бащата ги лови.

  А бащата ги хваща, като орел, на гърба си. При орлите нито едно орле не се разбива.

  И тогава в един от моментите на падане орлето започва да прави движение, което никога преди това не е правело: то разперва срещу вятъра своите странични крила, попадайки във въздушния поток и по този начин започва да лети.

  Така орлите учат своите пилета. И веднага щом птичето започне да лети само, родителите го взимат със себе си и му показват местата, където има риба. Вече не му я носят в човката.

  Това е много добър пример за това как трябва да възпитаваме духовно и физически своите деца. Колко е важно да не ги държим излишно в топлото гнездо! Колко е важно да не ги пренасищаме с рибка, когато те вече могат сами да я ловят!

  Но с каква грижа трябва да ги научим да летят, посвещавайки на това своите сили и своето време, и мъдрост, и навици!

  Неслучайно женската избира мъжкия, хвърляйки клонка. Все пак не иска децата й да се разбият. Избирайки небрежен татко без проверка, после няма да достигне децата.. И без това у орлите птичетата са малко, едно или две…

 9. Ако мъжът мълчи, значи е мислител. Ако жената мълчи, значи мислителят го е закъсал!

 10. Пичове, дай да ви кажа един виц.
  Каква е разликата между Левски и шопската салата? Че шопската салата си има купа. (alf)

  1. Омен си дейба! Кмете, я да си влазяш у профила!

  2. Литекс - София си няма и еНблема даже:(

 11. еми, ко да ви кажа, бих го ... и на войнова

  1. опа бе, бях забрайл за стилянова игн

   1. Пийш ли ве :?

     1. омен си квн-е

    1. е кък иначе :-?

 12. A.C.A.B. бе Чичка Милцьонер (cf)

 13. Честно казано, да си фен на това посмешище от Микре и да говориш за комплекси е доста неловко. То и на покойната цесека беше неловко с оглед на мачовете между отборите, но нищо.

 14. Кмете, пак обективно коментираш играта гледам... Само ако ми обясниш тия комплекси от какво да са:? Или щото гуруту ГА така разправя?

 15. фотева (izchukan)

 16. I (friends), добри, умни хора!

 17. Геносен!

 18. "Националният клуб на привържениците на Левски и Тръст "Синя България" застават зад треньора и момчетата в този толкова труден момент.
  Бихте се като лъвове, но във футбола понякога е невъзможно да се спечели.

  Знаем, че се натрупаха толкова много загубени финали, но това не може да сломи левскарския дух. Та нали точно ние винаги сме твърдели, че не сме за купи и титли, че не сме като ония, умрелите?

  Ние подкрепяме докрай и искаме да гледаме мъже, които се раздават докрай. Снощи видяхме точно това, но за съжаление не беше достатъчно.

  Сега е време да докажем, че нищо не може да ни събори. Пълна мобилизация и очакваме победи в оставащите мачове от измисленото ни първенство, които да ни гарантират участие в Европа.

  И не забравяйте, че всеки от нас носи в сърцето си най-голямата титла:

  Левскар да си братко, е чест!

  Само Левски".

  Много комплекси, чуек, мнооооогоо :)

  1. (hahaha)

 19. Аз викам Дека г-н Ганчев да заеме за треньор Кокалеро

  1. Левски оле нищо общо с МВР
   ACAB (alf)

 20. I сирсеми (friends)

 21. "Славия печели купата, а Обертан се държи за главата..." (hahaha)

 22. МАЕКА МО ДЕИБА НИШТО ЕН Е КИТО ИНО ЖРЕМЕ КОВРИТЕ СТАНАХА МАДАМИ ПРЕСТАПНИЦИТЕ ПОЛИЦАЙ ГЕЙОЖЕТЕ ЖЕНДАРИ И ЛИТЕГС СЕСЕКА

Comments are closed.