Приказката продължава: Героична Цвети е на 1/4-финал!

Българката Цветана Пиронкова продължи с великолепните си изяви на таз годишния US Open, след като надигра в брутален мач, ппродължил над 2 часа представителката на Франция Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5:7) и 6:3. По този начин най-добрата българска тенисистка си завоюва заслужено място на четвъртфиналите, където ще срещне голямата шампионка и хегемон в женския тенис – Серина Уилиямс.
Двубоят започна с труден гейм на сервиса на французойката. Стигна се до 30:30, след което и до 40:40, като и двете тенисистки показваха хубави удари от дъното на корта. В крайна сметка обаче Корне взе две поредни точки, за да завтори гейма за 1:0.

Вторият гейм обаче беше разочароващ за българката. След поредица от грешки се стигна до 0:40, съответно и 3 точки за пробив за съперничката. Пиронкова неутразилира първата, но след грешка на нашата тенисистка резултатът станал 2:0.
Пиронкова обаче бързо се съвзе. След лош старт в гейма на Корне, нашата тенисистка успя да стабилизира играта си и след няколко грешки на французойката резултатът беше намален на 1:2. Последващият гейм се разви много оспорвано. Стигна се до 2 равенства 40:40, след което нашата тенисистка взе две поредни точки след дълги разигравания и изравни за 2:2.

Двете тенисистки си взеха подаванията в следващия гейм без особени проблеми за резултат 3:3. Корне отново не срещна проблеми в следващия гейм, печелейки гейма си на 15.

Нашето момиче взе последващия гейм и тогава се стигна до ключов момент в срещата. Българската тенисистка успя да обърна гейма на Корне от 30:0, за да може да успее да пробие на 30 и да има възможност да сервира за първия сет.

Пиронкова продължи с настоятелната си игра и с няколко завършващи удара стигна до 40:15 в своя гейм. След дълго разиграване българката взе инициативата с железен бекхенд по правата и завърши в близост до мрежата за 6:4 и първи сет.
Началото на втория сет беше също толкова страхотно за българската тенисистка. След нов гейм, в който нашата номер 1 имаше инициативата тя стигна до точка за пробив при 40:30. След дълго разиграване и няколко топовни смачове Пиронкова проби за 1:0. Нашата надежда продължи с настоятелния си подход и на 30 си взе сервис гейма.

Грешките на Корне и печелившите удари на Пиронкова продължиха и в следващия гейм, след като българската състезателка поведе с 30:15. След дълго разиграване Пиронкова достигна до страхотна къса топка и пласира минаващ удар, за да стигне до две точки за пробив. Корне обаче неутрализира и двата шанса, преди Пиронкова отново да си спечели шанс за 3:0, но след грешка на българката отново се стигна до изравняване. След няколко момента на нерви и от двете страни все пак Корне успя да опази сервиса си за 2:1 във втората част.

В 4-тия гейм нещата обаче не се развиха добре за българката. След няколко сковани удара и грешки Корне повече с 0:40 в резултата. Французойката обаче профука с твърде голяма лекота първите две точки, преди обаче Пиронкова да подари пробива и изравняването до 2:2. Подемът в играта на Корне не стихна и тя си взе сервис гейма на 0 за 3:2.

Непостоянството и спадът в играта на нашето момиче продължи и в 6-тия гейм, когато тя отново допусна резултатът да достигне до 0:40. След нова неточност на Пиронкова вторият пореден пробив в подаването й беше осъществен, съответно и резултатът набъбна до 4:2 с пробив за съперничката й.

Нашата тенисистка се съвзе и стигна до 40:40 след смела игра и добре построени атаки. След нова такава изящно израдена атака Пиронкова стигна до заслужена точка за пробив. След грешка на Корне пробивът беше върнат, за да бъде намален резултатът до 4:3. Пиронкова продължи подема в играта си и спечели гейма си на 15 за 4:4.

Пиронкова започна силно и 9-тия гейм, стигайки до 0:30, но Корне отвърна на свой ред с 3 безответни точки, за да си заслужи и точка за спечелване на гейма. След размяна на точки между двете и няколко момента на нервност се стигна до няколко изравнявания. Корне изпусна нервите си и допусна двойна грешка, дарявайки шанс за пробив на Пиронкова, който обаче българката не изшползва, след като сантиметри я разделиха от целта. Нервите а французойката обаче в крайна сметка така и не издържаха и Пиронкова стигна до пробив и до шанс да сервира за сета.

Пиронкова изглеждаше твърдо решена да затвори мача още в 10-тия гейм на втория сет, изпозлвайки хубавия си начален удар, за да вземе предимство и да стигне до 30:15. След нов хубав сервис българката стигна до мачбол. Нервите на българката обаче не издържаха и тя допусна обратен пробив, като резултатът стана 5:5.

Единадесетият гейм беше равностоен, но отново нашето момиче владееше инициативата. Тя стигна до точка за пробив и отново с мошен бекхенд по правата завърши разиграването и си заслужи отново правото да сервира за сета.

Сценарият отново не започна никак добре в сервис гейма на българката. След много агресивна игра на Корне и пасивна такава на Цвети резултатът стана 0:30. Корне стигна до три точки за вкарване на сета в тайбрейк. Първата и втората бяха опропастени, но при третата българката се подаде на напрежението и сгреши, за да стране резултаът 6:6.
В тайбрейка двете започнаха активно, но силните удари на Корне бяха трудни за връщане за нашето момиче и резултата набъбна до 3:1, преди французойката да мнаправи двойна грешка за 3:2.

Напрежението продължи да доминира на корта и след нова грешка на българската тенисистка Корне отново си върна предимството от 1 минипробив за 6:3. Пиронкова задържа нервите си и все пак прибуди съперничката да сервира за сета при 6:5. Корне обаче не сбърка и вкара мача в трети след след 7:6 (7:5) във втората част.

Решителната трета част започна добре за нашата представителка, след като тя бързо стигна до 40:0 и след печеливш удар затвори гейма за 1:0. Корне отвърна също с бърз гейм на 0 за 1:1.

Третият гейм обаче не се разви по мечтания за българката сценарий и тя допусна пробив след няколко непредизвикани грешки за 1:2. Нашата тенисистка обаче бързо върна концентрацията и борбеността в играта си и достигна до връщане на пробива при 2:2. Пиронкова продължи с мощната игра и след след форхенд по диагонала затвори гейма си на 15.

Шестият гейм от сета премина през трудности за Корне, но в крайна сметка завърши успешно, за да бъде за пореден път изравнен резултатът. Българката не показа притеснения в седмия гейм и след гейм на 15 отново поведе с 4:3.
Големият момент дойде именно следващия, 8-ми гейм, когато Корне показа пореден моменъ на нервност и слабост, за да допуне фатална грешка при точка за пробив. Така Пиронкова получи шанс да затваря мача за 3-ти път. Този път грешка нямаше, след като българката стигна до 3 мачбола и реализира още първия. Така Пиронкова ще играе със Серина Уилиямс на четвъртфиналите,

502 коментара по статията

 1. Добрутро,
  влизам сутрин за да видя дали великият автор на култовата статия "Пърдят ли мушмулите" - Иван Димитров - Астро не е тук случайно

  1. Съболезнования и бъдете силни, Митак!!!

  2. Искрени съболезнования Фене.

   Изход 20:12 Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.

  1. не мисля че е разбрал!
   Герб са създадени от нищото, напълно безпринципно и без никаква идея, да не говорим за морал и житейски ценности. На практика те са сбирщайн от неуспели и прогонени комунисти, седерасти и костовисти, обединени от жаждата за власт и стремеж към лично обогатяване, при това на всяка цена и без никакви скрупули!
   Е, вярваш ли е тоя е разбрал за кво иде реч и дали изобщо му пука за мнението на някой друг, освен господаря му на когото дължи всичко в мизерния си животец и на когото е принуден да се кланя до гроб!?

 2. Здравейте и наздраве с една ракийка за Бог да прости ;(

  1. Не знам кой се е споминал, но съболезнования

    1. Искрено съжалявам! Моите съболезнования и нека почива в мир!

     1. Отърва се от мъките човека, грях ми е на душата и Бог да ме прости, че го казвам, ама можеше да бъде и по-лошо :(

      1. Да, има и такива моменти в живота! Да пием по глътка за "Бог да прости!"

    2. Съболезнования! Да почива в мир!
     :(

    3. Не си е отишъл, пренесъл се е на по-добро място. Скоро ще усетиш цялата му подкрепа и ще видиш как нещата ще се случват някак си по-лесно. Той ще ги нарежда за теб, за вас... Вярвай!

 3. е ся точно те, бих напрайл див животински сех с д-р Грънчарова, ега ми префърли от нейните антитела срещу тоо мор, пуснат от малумните амриканци!

 4. Чоки, наборе,
  1 щи сподела - откък на д-р Огнянова и порасна коса и пак заприлича на жена, определено става за е*ане, ама яко е*ане!

  1. и още 1 щи сподела:
   тоо мрсник Фотеф определено иска да е*е д-р Чилингирова, вервай ми!
   БДУ, я също бих (izchukan)

   1. ... а д-р Петмезов пита за тебе, сигур :-?

    1. ... ма нече нещо имтимно, сигур и3ка си обсъждати бъдащито на герп

    2. С пожелания за крепко здраве и успех във всички начинания

 5. Абе, обаче забелезвати ли, кък откък г-н Меци каза: "ай од мен да мине, ше остана още малко ега запреличате на нещо", г-н Моше почна по.често да са поевява! Плахо верно и нема никав (seir), ама са поевява ... ;)

 6. Аве да не би да изгонихме Майната ... най посли :?

 7. Друга американска компания се сблъсква с продължителни регулаторни пречки в опитите си да навлезе на енергийния пазар, пише в доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България,

  (alf)

  1. Бейко - Пеевски - Доган нема туко тей да допустнат слОчаени кмпания на българския енергиен пазар ве, за кви са мислат тея (shake)

   1. дрът ше викаш на баща си ве, дженди! (silidu)

 8. добър вечер. Гледам дедо изтеглил късата клечка на Астрото след мен..

 9. Добър вечер, мафия!
  Жината сготвила пиле с грях, мммммм ... ама я за секой случай упиках 8 кибапчета Брей от Стара планина! Ай (pato)

 10. A докъде стигна тоя газопровод, дето Бейко разправяше, че се строял по 5-6 км на ден?
  По груби изчисления трябва вече да е подминал Белград :?

  1. ми може като спирала да ги въртят бре ... :)

   1. Kaто на Бойко "мислите" в главата ли? :?

  1. (yahoo) в тва леФскиту само шафиорчита сте дейба :P

 11. Вайййй, некой да ми напомни, да напомна на жината, че одавна ми са едът чушки с доматен сос, ммммм. За разкош мое да пекним едно сежуче или некой карначе от младо телешко, ей тей за гарнитурка 8)

  1. Мммммммммм
   Мен пък миса доядоха панирани чушки, ма са голямо играло... :(

   1. щи зема отука бе, сано да сврши пандемията и да са по- върнем сички на робота ;)

    1. От онез чушки бюреци в менюто за без пари ли? :)

      1. Ъм требе да има баланс в природата бе.
       Ти кът не си, требе някой др. да е! 8)

 12. Дайми Брадвата
  10/09/2020 в 15:52 Отговор

  (romba) май му го видя. (rofl)
  А и в един пост човекът твърдеше, че вече при него било 3 сутринта и било крайно време да си ляга.

  Потвърждавам, от до едно кръстовище на околовръсното на Канзас е хоствано проксито от което пише :D

  1. Дъртаци,
   ай уточнете се кой на кого и кво му е видел, баси пенцийте (shake)

   1. Тоа па младешшшш, дет коскоджамити улична ламба не видял! 8)

 13. Градският съд отхвърли показанията на полицай Христо Шoĸoлapoв, който е бил свидетел по няколко мерки. Според неговите свидетелства пo eднo и cъщo вpeмe е видял ceдeм дyши нa paзлични yлици дa бeзчинcтвaт.

  Това не е ли лъжесвидетелство? :?

  1. Със спомоществователството на Герп и с любезното съдействие на прокуратурата ... ;)

  2. Объркал се е от високия адреналин от действията на мафиотите, контрабандисти и скараджии по улиците :)

   1. Изпускаш циганските катуни на протеста! (вж. линка по-долу) ;)

    1. Голите кукички на Доган ги знаем отдавна, не сме от 5 години в тая държава. Въпросът е, че все още има слепци, за съжаление...

 14. Съдът не остави нито един от задържаните на протеста на 2 септември в ареста

  (oz)
  Има някъф луч надежда!

  1. "Супер е станало, но тук в Лютиброд е още по-хубаво. Видими резултати!"

   (alf)

  2. Борисов се похвали с детски онко център, за който няма заслуга

  3. Гербиджа е насран от страх в момента, хвърлят яко на гола кукичка. Но, трябва да им се признае, има още доста рибки дето се хващат и на такива неща.

 15. Абе, а коие тоиа Том! :-?
  Тава ли е некъв с псевдоним Астро, дет бил нанесъл непоправими вреди върху психичното здраве на стари форумци от тука? Тава ли е нещо средно между КВНа и господина от Лондон коги е трезвен...

  1. ...дето обхвата на ръките му бил по- вече даже от тия на Чичката, зейето в банята му ставало по- убаво даже от тва на Фена, а реното му можело да издрапа у по-голема кал и вайна, даже от собарото на Цулиьйо ... :-?

   1. Астрото е емигрирал в Канзас? :)))))

    1. е кои тогава е тоиа анимационен герои :-?

       1. Не го знам бре.
        Някой от спиртаците вероятно.

        1. а що от Канзас ве, айпито ли му виде :-?

         1. (romba) май му го видя. (rofl)
          А и в един пост човекът твърдеше, че вече при него било 3 сутринта и било крайно време да си ляга. :)

 16. ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА: 28-годишен мъж не е починал от COVID-19, а е успешно излекуван и изписан от болница

  (alf)

  1. Сори, ама попа рече, че нема го видите вече...

 17. По- бацах като аморален, ма ся вече ше пиина кафенце с (fas)
  8)

  1. Да, видях го това и аз.
   Очертава се управление на Герб, Дпс и Славито на шоуто. :)))))

   1. Даааа беее и А'мет До'ан почетен президент :D

 18. Корупцията се усеща повсеместно и всекидневно.

  Електронното управлението закъснява отчайващо.

  Ключовите за всяко производство енергоносители се ценообразуват по непазарен, лобистки, национално-предателски начин.

  Качеството на законодателството и законотворчеството е ниско, а приложението на законите е избирателно.

  Малиииййййй тва АИКБ , преди БТПП еми ...

  1. Да, ма Кирчовото КРИБ подкрепя Бойко! 8)

 19. Основните проблеми продължават да са корупцията по високите етажи, независимостта на съдебната власт и отчетността на главния прокурор, подчерта Вера Йоурова.

  Що Барни си подал оставката :d

  1. Макар скандалът да набира скорост в ЕП, основно сред левичарите - социалисти и зелени, вече съм силно скептичен относно ангажирането на ЕК с нещо повече от общи приказки... :(

   1. То не и редно, все пак ЕС не е федерация. Но като се "вдигне шум", се задействат "неформалните" канали, навремето Първанов години не го каниха на официални посещения :) Ще се намери начин да му се натърти, аз съм много обнадежден от "Tusk wasn’t d’accord" на предложението за официална подкрепа на ЕНП към ГЕРБ.

    1. Как да не е редно, като имаме Мониторинг и Общ механизъм плюс искане да се обвърже финансирането с върховенството на закона съгласно докладите баш на ЕК!!! (rofl)

    2. А и Туск вече даде подкрепа за Бойко, кво значи, че не бил дакор! :))))

       1. Накрая хлъцна и примлясна, като Сашко Йорданов нали :P

   1. То тва ясно и гарантирано от герп! :(
    Ама инак едно телешко с варено, тъмна питка с люпки и една морковена торта ноо добре ми дойдаха, мммммм

    1. А така!
     А след малко ще питаш "Кво ше вечеряме?"! :))))

 20. Тоя измислен фен къде замина, Самолета и той се скри. Столипиново и той не смее да се покаже. Ебати и шоуто.)

  1. кой е столипиново? ромба ли?

 21. Бла-бла-бла
  Бахти обсъждането.
  Общи приказки и ведри пожелания.

  1. Ооооооххх на дяда!
   Ама ти не си ли падаше по- мъже бе :-?

  2. Покриха се героите.)

   Междудругото това може да се каже, че е първият мач, след който ставам фен на отбора на народа.)

   1. Да, това е истинският отбор на народа, ако не знаеш.)

 22. GK 1 England Ray Clemence
  RB 2 England Phil Neal
  CB 4 England Tommy Smith
  CB 6 England Emlyn Hughes (c)
  LB 3 Wales Joey Jones
  RM 10 England Ian Callaghan
  CM 8 England Jimmy Case
  CM 11 England Terry McDermott
  LM 5 England Ray Kennedy
  SS 7 England Kevin Keegan
  CF 9 Republic of Ireland Steve Heighway
  Substitutes:
  GK 12 England Peter McDonnell
  FW 13 England David Fairclough
  FW 14 England David Johnson
  MF 15 England Alan Waddle
  DF 16 England Alec Lindsay
  Manager:
  England Bob Paisley

  Този измислен фен знае ли за кой мач става на въпрос.)

 23. Днес е 10-ти, за пореден път ще бутаме Тиквата, другари.)

  1. а след 2 дни ще избираме ли отново Корни? :?

 24. Фетел остава във Формула 1 с договор с "Астън Мартин"

  Чеко Перес оттече... :(

 25. The EPP’s no NATO: Fidesz MEP Tamas Deutsch took the floor at Wednesday’s EPP meeting to express solidarity with Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov’s GERB party, also a member of the EPP, and called on the rest of the group to be more vocal in doing the same. Criticism of Borissov, he suggested, should trigger collective defense — the subtext being that the same should have happened in Hungary’s own case. Tusk wasn’t d’accord.

  Ко стааа тува ве :O

   1. тоз най-кривия и прояден от дървеници ... :)

   2. Ти паоткъде точно изпълзя, че да седна ти обяснявам? Да ти обобща - най-умния, интелигентния и интересния, тоя на който се крепи форума.
    Други тъпи въпроси имаш ли?

    1. и за кво си купи Пежо? :?

    2. Тъй ли, все още не съм прочел нищо умно от теб тук, а иначе доста чета. Така че ставай веднага фен на Барса или Реал, може
     на Милан или Ювентус, че да не ме излагаш.)

     1. Чел си ми дедовия, ахмак! Ако беше чел, отдавна щеше да си запознат с пристрастията ми! Те, обобщено да те светна, че да те огрее:
      уй за микре герп ръб седесе и депесе
      Бду, льольо, ако в сайт за тъпаци търсиш нещо умно, ми по-добре иди в Бг мама ... или у Лицекнигата на Пъмпкина ;)

        1. Отгоре има въпрос, нали си фен, това е исторически мач.)

 26. НС обсъждат изменения в Закона за личните документи

  Ше ни чипират ли бре!? :)

  1. Да, лично Бил Гейтс ще дойде да ни чипира:)

 27. https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/committee-on-civil-liberties-justice-and-home-affairs_20200910-0830-COMMITTEE-LIBE_vd

   1. Нямам представа.
    От инфотата изобщо не става ясно даже дали ще има представители на управляващите.

    1. това не е протест, а опит за държавен преврат чрез лявоекстремистко "въстание", инспирирано от Москва и с участието на президента на страната, целта му е зад паравана на темата корупция да се дестабилизира България и да бъде задържана в руската зона на влияние, протестира се "в нарушение на законите и без необходимото разрешение".

     ;( ... Мдааа тва с Народния съд, сега ми става ясно що ... Абе няма бе, няма Народен съд, само ши ги поострижем ... зер коврите кво друго ...

 28. издухан
  10/09/2020 в 08:51 Отговор

  Да почерпиш за празника!

  Що аз шви черпя ве, то си е ваш празник, кво кат сега сте сикаджии :P

   1. И те са катили, ма Бингът барем засега оправдава очакванията ми и не е гз като Гуглето при търсене на изображения, че да ме залива сал с комерсиални резултати, а фрийтата да ги покрива! :)

  1. Верно е великан, дажи повече, по-Омен е от мен ;(

 29. KVN
  10/09/2020 в 07:45
  за теб съм. Ти си невероятно умен и начетен и бих се радвал ако станеш "рош мемшала" на Израел

  Не съм сефарад.)

  1. Ми че как да си сефарад с такъв блестящ мозък? Ти си роден премиер министър на Израел! Идвай тука и се кандидатирай веднага! Сигурен съм, че всички тъпи сефаради ще се шашнак от акъла ти и ще гласуват за теб и веднага ще бъдеш избран

 30. Наздраве с кипяща бира.)

  Браво, Цвети!

  Уй за назобеното животно!

 31. Браво, Цвети!! ❤️
  Цветана Пиронкова записва рекордно високо класиране на турнира US Open, след като стана майка.
  п.п. Да вземем да се молим и националите да родят ли...

  (yahoo)

  1. Астро, кой днес изтегли късата клечка, я кажи?

   1. Това сефарадите сте малко по-умни от мангалите.)

    1. Ем че как! Не могат всички да блестят с акъл като тебе.
     Сефарадите днес изтеглиха късата клечка викаш.

        1. и Израел е измислена държава... абе изобщо.. къде си ти да светнеш целия свят за тия работи

          1. за теб съм. Ти си невероятно умен и начетен и бих се радвал ако станеш "рош мемшала" на Израел

      1. Ладино знаеш ли да полафим малко, или ти такива низши, сефарадски езици не говориш?

 32. Добро утро другарЕ милиционере,
  Цоле, Майна, Чоки ...
  Честит Ви празник, денят на Народната милиция е Ваш празник.
  Дерзайте!!!
  (birthday)

  1. кат гледах мача и си викам и Ромба е могъл да стане тенисист

 33. За съжаление ни размазаха в последния сет.

 34. 1са чуда, некой дали е дал добър сАвет на Цвети, кък ТРЯБВА да похарчи 10 от заработените 435к долара?
  За един проАтел от Бургаз питамъ :-?

  1. На мен ми мяза на глиган даже.

   1. Нашата, макар оная привидно да изглежда по-зле

    1. Ще видим, ще видим.

 35. Пффф пак дълга топка в аут, само харчи държавна пара :)

  1. Ни си гледа дятиту, ми си витрей фустаня на мегдана (shake)

 36. Пускам евроспорта, а то "Разярения бик" дават :?

  1. получава ваучер за почивка на слънчев бряг...

 37. Снимка от входа на хотел в "Слънчев бряг" разбуни социалните мрежи. Oт нея се вижда, че пише на английски с големи букви: "Обществен плувен басейн само за бели" и "Животът на белите има значение".

  :O Чоки бил Георги Славов ...

   1. Гоше разконспириеан си.
    Чоки има хотел на Слънчака :o

   1. не го ща ве, остай ме ся да си пием!
    (cska)
    (ceseka)

 38. 1но не расбрах - ся бейко ли е мафия или тея дет му искат фостафката са мафия :-?
  а коие мутрите?

 39. еми, фанахми два шарана, па си бегахме
  ай (pato)

 40. МВР отрече да използва частни охранители на протеста

  Ясно.
  Значи извергът с бокса и палячовците със смешните пънишърски нашивки са били полицаи.
  Разследване, наказания нещо? :?

  1. Ако трябва да бъдем екзактни трябва да се пише ПКП
   А че Пекин е във Ветнам ... ;(

    1. първото е крънски, а второто кърджалийска

 41. "Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността", пише още Рашидов.

  Би му майката чуек, сичкуту мултак на анархист Обижда.
  Ясум чуека аратликь, нийсми оратаа (fab)

 42. "През последните години демокрацията в България се намира в отстъпление. А Борисов на практика превърна България в еднопартийна държава", казва пред ДВ в интервю на Александър Андреев бившият посланик на САЩ в София Джеймс Пардю.

  Майна ко стаа тука ве :?

 43. Наричаха ни Тулупи, Маргинали, Анархо-комунисти, Стадо, Метежници, Маймуни. Днес премиерът съвсем сериозно ни нарече и Мафия.

  (fab)

 44. Помислих, че има нова статуя, а то експертчето пак умряло

  1. ми дедо отиде за риба и ... нема кой да ни развеселява ... :)

   1. Ма до магазина за риба ли е отишъл? :?

   2. Ба, отишъл той, па лежи пред блока под пежото с вдинат капак :)

    1. ми на днешния ден точно по този начин трябва да се почетат тия времена ... да си спомнят хората кво беше ... :)

 45. Тръмп е официално номиниран за Нобеловата награда за мир

  Еми има резон.
  Досега не е палнал ни една война, макар по Божие право всеки американски президент да има право поне на 2 войни.
  Обама, дет му връчиха наградата за мир, пална таман 4 конфликта! :)

  1. По Божие право всеки УС президент има право на една нобелова награда за мир.

   1. Не знам дали следиш СНН, които са едни от основните хидри на Тръмп.
    Той си позволи да нарече генералите си войнолюбци, които профитират от войната, та по СНН започна един вой на о.з. генерали, не си е работа! :)))))

 46. Министерският съвет разреши на община Банско да строи водопровод в Пирин

  Найки? :?

 47. На 18 август БХК е подал заявление по реда на Закона за достъп до обществена информация, за да разбере какви дисциплинарни наказания ще бъдат наложени на провинилите се служители. Заявления са подадени и до СДВР, и до МВР, но нито една от институциите не е отговорила в законовия 14-дневен срок. От СДВР дори не са изпратили входящ номер за заявлението, нито впоследствие са отговорили на запитване за движението на преписката.

  Еми нарушават закона.
  Ще ги осъдят.
  След това ще си преместят съдебното разпореждане от единия крачол в другия и пак ще замълчат.
  И те така... :(

 48. Караянчева цитира думи на Елинор Рузвелт, които тя не е произнасяла

  Даже ПиАрите ѝ са ТКП! :D

  1. Kaк ще намерим алтернатива на герберските калинки? Как? :(

 49. Правителството одобри постановление, с което създава Държавна агенция за научни изследвания и иновации като специализиран орган към Министерския съвет.

  Още чиновник на хранилката! :)

 50. Пффф, политико молитико, Бойко купи Гришо и Джокович, за да прибере пари от ковида, та някво списанийце ли ше му са опре (seir)

  1. Скараджии са и тея (shake)

   1. Мда, говорят за сижуци :d
    ПС да идва зимата и да ги висваме вече, че ма сърбят ръцете
    ПС2 Ма тая зима я дават топла, та ше видим :(

    1. По нашия край две зими сняг не видяхме въобще. Не, че се оплаквам. Ама е хубаво поне за малко да застуди.

     1. Уф тва да, а и да валне, въпреки уя за снега, че глей кво става по язовирите :(

    2. топла у пломдив ... у града милионен ше е екстра .. :P

     1. Сакън бе!
      Искам 20°С външна т-ра по Нова година! 8)

     2. Мен мий се тая, ше ги висна в Перущица бледна, гнездо на герои :P

   2. То и ковида май скараджия ще излезе. Вместо да е с нечувана свирепост, та да може боко да ни спасява...

 51. Поредно заседание на Министерския съвет се проведе онлайн.

  Без да е обявил защо минава в дистанционен режим на работа, кабинетът отново не се събра в сградата на "Дондуков" 2. От седмици министър-председателят не се появява пред медиите и избягва публични прояви в столицата и предпочита да обикаля провинцията с джипа си, без предварително обявена програма.

  Бе тоя човек що не ходи на работа? :?

  1. Шафиорчи, бичи кирии по съвместителство, пълни шкафчиту!

   1. Я Гешев да му провери пътния лист, аптечка и пожарогасител! :?

 52. Щирлиц отваря пощенската си кутия и намира бележка: "Ако не си платите сметката за тока, ще ви изключим радиостанцията. Мюлер"
  :D

 53. Расизъм в хотел в Слънчев бряг, имало ли е табела "Само за бели"

  Ако беше само за чернилки, нямаше да е расизан.

 54. Варшава предлага на Германия норвежки газ вместо руски

  Мхм.
  Германците вложили торба суха пара за СП-2 за капацитет 55 млрд. куб.м, па са ше го зарежат зарад Навални и хатъра на Саш и паляците, че да църкат газ от тръба с дебит 10 млрд, куб.м, откъдето ще черпят и паляци, и украинци, и балтийци... :)

 55. България тегли нов заем от над 1 млрд. лв. до 2022 г.

  (money)

    1. ако не бях толкова разтревожен, колкото съм вече почти година.. и щях да ти отговоря нещо за Левски и мястото му в класирането без тире.. ама нямам сили за спорове и заяждания.. като ми минат тревогите и пак ще ви почна

     1. Сън не ме лови зарад мястото на Левски в класирането!
      Давай, громи ни! :)

      1. нямам сили и не съм като дедо да скачам от тема в тема и да обезсмислям всичко накрая..
       Ставаше въпрос за заема от милиарди, който ще го изплаща пак народа

      1. не знам дали знаеш, ама вече 8 години съм баннат от сайта ;)

       1. Знам, даже май по едно време те триеха или бъркам :?

 56. Кап Гешев, Кап Борисов, Капо ди тути Капи Шиши!!!

 57. Пфффффф
  Тия от Политико дори и за суджуците напомнят...

 58. Борисов: Мафията иска да ни свали, няма да дам оставка

  Разбрахте ли сега! :)

    1. Обаче не е Черепа.
     Споменава се от страната на лошите! :)

     1. E да, ама целия протест у нас е купен от Черепа. Значи той е купил и politico. Няма кой друг да е...

      1. Еми мафията ла.
       Ей на, Бойко го казва в прав текст! :)

 59. Майна, що не пробваш при Цветислава Гълъбова ла, виж как помогна на Стойчо Стойчев, може пък и на тебе да помогне!?

 60. Спринтово състезание със стартова решетка, базирана на обърнато генерално класиране, може да замести стандартната квалификация във Формула 1. Революционната идея може да бъде приложена през 2021 г. или дори още този сезон, обяви директорът на най-комерсиалния автомобилен спорт Рос Браун.

  :o
  А стига барахте бе!
  Въведете правилата от началото на 90-те и точка! :S

  1. бе направо от 1890-та да въведат правилата и да се приключва всичко :)

   1. Картата вляво на Ивето, Къци! :)

 61. Ромба и Дедо почерпиха ли? :?

 62. Аааа, то днес сряда бре, аз кво се учудвам :)

  1. сряда, ама е празник ... :)

 63. Тва да сложиш квоти по какъвто и да било признак, по нищо не се различава от тва да пратиш СЗ да мята павета на мегданя по джандармата и после да пущиш същата таа джандарма да бъхте скараджиите ... едно говориш, друго вършиш ... (bg)

 64. (bean) некой почне ли за класифицира хората по цвят, образование, пол и т.н. накрая стига до ТУК явно на тия от Холивуд целта им е нещо ТАКОВА

  1. Ми не.
   Целта им основно е повече мангизи.
   А като цяло накъде е тръгнала Америка - отделен въпрос...

 65. Съвсем скоро всеки, който иска да спечели “Оскар” за най-добър филм, ще трябва да го направи с малцинствено разнообразен екип. В противен случай филмът му просто няма да бъде допуснат до номинация, съобщава Си Ен Ен. До това се свеждат най-общо казано новите правила, които се въвеждат от Американската академия за филмово изкуство и науки, пет години след като хаштагът #OscarsSoWhite (Оскарите са толкова бели) разпали спорове и предизвика сериозно обсъждане на темата.

  Да ви пикам на критериите за изкуство!
  Да ви се изтропам връз "новото нормално"! (fp)

  1. назначават Ромба на няква длъжност и покриват всички изисквания ... не е толкова сложно ... :)

   1. Гешев, работа нямаш ли си, ми кесиш в експерта :P

 66. Браво на Цвети!
  Четох, че за пръв път в истотията на тениса, на четвърт финал на турнир от големия шлем има три майки.
  1. Пиронкова
  2. С. Уилямс
  3. Азаренка

  1. туй второто е татко...

   1. Недей, че ще те чуе и ще си го изкара на Пиронкова, с която играе по-късно днес

 67. Академията за кинематографично изкуство и наука въведе нови стандарти, свързани с многообразието, които кинорежисьорите трябва да спазят, за да могат да бъдат номинирани за Оскар в категорията най-добър филм, съобщи Ройтерс.

  Новите правила включват проценти и брой актьори, продуценти, оператори, дизайери на костюми, специалисти по маркетинг и реклама, отговарящи на определени идентичностни характеристики. Целта е във всеки филм да има повече цветнокожи, жени, инвалиди, гейове, лесбийки и транссексуални.

  На ти, Ромбе, Джендър република (fp)

  1. Е тва му е на него либерте , егалите, фратернитето (shake)
   Арбайт махт фрай и тва е!!!

  1. И да му са молиш и да са му не молиш, няма ти стани :P

   1. бе той на чужд да не са моли ... че тогава лоша работата .. :))))

 68. Тия светли балкански субекти сраа на метеното :d

 69. This is ANFIELD
  08/09/2020 в 20:40 Отговор
  .... Неска цел ден са вртим като шугав и не мом си наместим сички позиций къкто си беха....

  Представих си те. Даже как си биеш главата в тавана, докато се въртиш. Кай честно, не си ли комичен
  (alf)

  1. явно по-високо я е нагласил, че да се виждат колчетата и ламбите ....

   1. Или наднична през прозореца, като паркира (yahoo)

  2. Ами не - пич съм отвсякъде, достатъчво самокритичен, с чувство за хумор и дар слово! Едно от най-големите ми предимства е, че винаги мога да сляза до нивото на събеседника, така че да може да ме разбере и да се чувства доволен от това ;)

 70. Цвайне гугуткен на керемидкен!
  Щрасенбаууу (32red)

 71. Кая пак остана на сухо, дейба. Ши трябва да помагам

 72. Пиронкова и Уилямс откриват програмата на централния корт в сряда

  Супер, по икиндия (bg)

  1. Балсънги крантите, я по тва време възнамерявам да ида на риба работно време...

  1. Луксозния, изящен и красив, но същевременно мощен и непобедим червен лъв, отново огрява улиците на столицата!?

    1. Точно колкото трябва! Типично по френски - изящно, прелестно, неповторимо, индивидуално, изтънчено, но в същото време - нито грам излишно!
     КАЗАХ!

      1. e тука вече жестоко ма нагруби! По- добре шамар да ми беше изплющял, баси (fp)

       1. Все1 Дани говори за собствената си конституция

        1. тоо па, про3 - първо, не я сън пройзвел пежото и второ, кво сън виновен, че е просто съвършено :-?
         Коклото и да са старая, що сън си такъв, сано 1 кусур мом му открийм и нз за чий уй са го допуснали, баси - тава че нема мемори за настройките на седалките баси! Неска цел ден са вртим като шугав и не мом си наместим сички позиций къкто си беха, ако и вътрешно да сън убеден, че никой ги не а пипал, мугонабия!

         1. На истинските автомобили, т.е. немските, тези настройки се предават от ключа. Аз си карам с моя ключ и щом отворя с него ми намества седалката, както съм и задал. Като отключи жената с нейния ключ си намества според нея. :)

          1. а кат отключи сина, таралясника блокира и викаш от порше тиго отблокират за 95 вл на час без ДДС + транспорта, като за луксозна яхта! После доде ти настроят и манипулират софтуера, уйдеха още три работни дена х 95 лв./ч без ДДС
           (alf)
           Абе, парвеню, кво ми се фукаш, като тук говорим за най-простия възможен СУВ от средна класа, а не за барутарник, ама на цена френското х 3 за тоя къде клати гората!?

    1. Правило 1 - никогаш не чокам пратката ;)

  1. чуек, намали чикийте, тревожиш ма!
   ай (friends)

 73. Господин Златев вече окончателно го скриха от Лукойла и Нефтохима.
  Мисля, че е е време за една показна акция на прокуратурата. Ама как си требе, с качулки, автомати и т.н. Гешев трябва да се задейства, вече е безопасно.

  1. спреш ли да плащаш, дотук си! То затва и Бойко седи де...

  1. бе добре че си от старото по- коление, инак ся Фена, Цулю и пр. келеши, щи заформят бахти дискусията кой същност е правия път ;)

   1. По-скоро Ромба ме съмнява с тая Истанбулска конвенция и Джендър република.

 74. Набори,
  каран си я вчера посред бял ден алдито и по- едно време онва ми пущи парно, дагоева! Гльодам, външния температуромер сочи 17 градуса между Доспат и Батак, баси! Слазям доле на Пазаржик - оопс, 32 градоса :)

   1. ай ся кажи, че и по- жени си падаш, да ти по- верваме, да плестнем с ръки и да са прегърним ;)

 75. Баго, ми я въоражен до зъби с такъми за морски риболов, немам грам уборудване за шъран и сом, а у таа жега не вервам да са заредили пъстървки :-?

 76. Между другото , "наредбата-закон" за Народния съд е подписан от правителството на Кимон Георгиев членовете му са известни :)

  1. а кък са става Народен съдя? :-?
   За един проАтел питам...

   1. Питай Буруджиева, баща и, и е разказал, сигурно ...

 77. бду, утри отивам за риба на тренажора у Герман.
  Цолю,
  искаш ли и за тебе да фана некой риба :-?

   1. Когато 1 мъж тръгне на риболов, значи му е омръзнала жената! Kогато тръгне на лов, значи са му омръзнали всички жени! ;_

 78. Селяни,
  такива жестоки кисели краставички у бурган сън пройзвел, че вече напъвам първата голема сливова! ай (friends)

 79. "Предложихме на мажоритарния собственик да направим така, че да не може името, емблемата, цветовете и седалището на клуба, както и името на стадиона да бъдат променяни без съгласието на 90% от собствеността на клуба. Мажоритарният дял в момента е 86%, в нас има някъде 14%, тоест без нас. Това ни беше отказано, после как да имаш доверие", обявиха от НКП на днешната си пресконференция.

   1. ай патибе дрътьо, ми бъди по- толерастен към младите, ми сповни си Истамбулската конфекция, баси!

 80. "Уважаеми Дами и Господа,

  БНТ поднася на своите зрители извинение за неточна информация в сутрешните новини от 8 септември 2020 г., като виновният редактор ще бъде дисциплинарно наказан.

  БНТ не толерира и няма да толерира разпространението на новини с невярно съдържание."

  Ама верно ли!?! :)

  1. Най-смешното е, че всичките им емисии завършват с "Още проверена информация търсете на блабла... "

   1. Обаче ми хареса терминът "неточна информация ".
    А то - откровена лъжа. :)

 81. Те са израз на дългогодишното разочарование на българския народ от равнището на корупция, от слабостта на правовата държава, от силата на олигарсите и организираната престъпност в страната. В много отношения през последните години демокрацията в България се намира в отстъпление. Премиерът Борисов на практика превърна България в еднопартийна държава без сериозна политическа опозиция като алтернатива за избирателите. Медийната свобода е изключително ограничена, а върховенството на закона е много проблематично. Обществото вече е уморено от непрекъснатото налагане на нечии интереси. В резултат от това, хората излязоха на улицата, за да изразят недоволството си от сегашното правителство, но само отстраняването на няколко души от властта няма да реши структурните проблеми в българската демокрация.

  Джеймс Пардю - бивш посланик на САЩ в София.

  1. По ми е интересен Байърли... Да каже за грамите от Уикилийкс! ;)

  2. Тоя, дето Батето едно време му викаше Пръдльо :)

 82. Външно се позова на фалшива новина на БНТ, за да заклейми свикване на Народен съд от протеста

  Велцоме то Абсурдистан!

  1. Ама няма ли да се свика Народен съд, бе!? :(

 83. Лукашенко: Може малко да съм попрекалил със задържането на власт

  (yahoo) (alf)

 84. Още не мога да си обясня изхвърлянето на Джоко от ЮЕСоупън. Затрогваща глупост (shake)

 85. Обаче кашата със сметките за парно е тотална! (fp)

  1. имаш да даваш или нямат да ти връщат? :?

   1. На един абонатен номер има издадени 2567156713 изравнителни фактури, за какво, как и защо - не става ясно.
    Имат да ни дават малко, но явно са си го прихванали от текущи фактури, та сега имаме да даваме. Сложили са лихва 2 ст. по сметката на юли при положение, че сме си я платили в срок. :?

 86. Цвети Пиронкова: Майчинството ми помогна - не се тормозя, играя за удоволствие

  бе ти си играеш как си трябва ... Гришо разцъква за удоволствие ... :)

  1. Е чакай първо Гришо да стане майка бре! :)

 87. Отровното трио призова за борба с провокаторите с водни пистолети и солети

  :D

  1. В момента се боря с помощта на едни солети! :)

 88. Обсъждат бъдещето на „Марица-изток”

  Тва ква бомба със закъснител е зарад Зелената сделка, тури му пепел!

 89. This is ANFIELD
  08/09/2020 в 11:47
  Задължителен ежегоден проверовъчен изпит за всеки правоспособен шофьор с навъртени по-малко от 10к километра на година!?

  This is ANFIELD
  08/09/2020 в 11:49
  Забранено влизането в столицата и задължителен буферен паркинг за автомобила на всеки водач, с регистрация от град с по-малко от 3 светофара и 2 кръгови кръстовища!

  This is ANFIELD
  08/09/2020 в 11:50
  Задължителна допълнителна застраховка "Гражданска отговорност" за всеки водач от провинцията, непреминаващ транзитно през Околовръстното на столицата!

  И всичко това само защото ти не можеш да заобиколиш една улична лампа...
  (fp)

  1. Е не така с лошо, трябва да сме по-толерантни към възрастните хора:)

  2. те хората ма разбраха!? ;)
   Еййййй, чшшш, дришльовци, ейй чшшшш, келеши, коги натрупати 38 години стаж зад волана, коги поне са повозите на толко автонобила, колко дедо ви е имал и карал, коги навъртите поне 1/4 от километрите (и килограмите) на деда ви, тогива си отваряйте устенцата с жълто около тях!?
   КАЗАХ!

 90. Цолиьйо:
  "Ям попара с пълнозърнест хляб с 11 вида зърна и ядки и 6 вида сирена....Може да съм от село, ама не съм от най-крайните къщи!"

   1. Задължителен психотест за всеки архитект, проектиращ нещо различно от тухлен кенеф на двора!

   2. Задължителен ежегоден проверовъчен изпит за всеки правоспособен шофьор с навъртени по-малко от 10к километра на година!?

   3. Забранено влизането в столицата и задължителен буферен паркинг за автомобила на всеки водач, с регистрация от град с по-малко от 3 светофара и 2 кръгови кръстовища!

   4. Задължителна допълнителна застраховка "Гражданска отговорност" за всеки водач от провинцията, непреминаващ транзитно през Околовръстното на столицата!

    1. От последните две няма нужда, кат напрайм ревалюцията шси питаме дедовия, а ти ше гледаш кат Тити Папазов след кат са го заснеле на кръстовище :P

 91. След потушаването на берлинското антисъветско въстание от 1953 година източногерманските комунисти излизат с комюнике, в което обвиняват народа, че не е заслужил тяхното (на комунистите) доверие. Бертолт Брехт, избрал след войната да живее в Източна Германия, контрира с легендарната реплика: "Щом правителството е недоволно от своя народ, да го разпусне, да назначи избори и да си избере друг народ".

  :)

 92. Обаче оня тиранозавър ше размаже Цицито! :(
  Бе знаете ли, интересно нещо.
  Снощи кат гледах нащо момиче - губеше.
  Превключвам на друг канал, а след малко се връщам - бие. :?
  Явно няма да я гледам срещу добитъка. Сал сегиз-тогиз ше фъргам по някое очо! :)

  1. и аз бях така ... чак последния сет го следих онлайн само резултата ... :)

 93. Граждани излязоха пред столичната Пътна полиция, за да поискат да бъде отнета шофьорската книжка на баскетболния треньор и ръководител на футболния "Левски" Константин Папазов.

  (seir)

  1. А на Фена дипломата кога, кога, кога? (ang)

  1. не разбрах ромбовото предложение ... :?

   1. Той та пита съгласен ли да му го видиш ве, не дали си го разбрал :)

   2. Еми спри да са прайш на умен ве - иди муго виж и той шета опрай!

 94. Цвети Великан Пиронкова ги мори и без първи сервис. Представям си, ако почне да ги гняви и с първи сервис сигурно и гейм няма да вземат (bg)
  PS Обаче идва големия глиган :(

  1. Апа ако си тури и едни цици, ич нема нужда повече са пути по- кортовете си изкарва парите ;)

 95. Пижо ми е готов ве, тапаци! Я некой доброволец да доде ма закара до СФА, после ше гоповозим на луксозен жип, да види за кво иде реч и да замАлчи еднаж и завинаги, балсънва :)

  1. 4x4-то ли беше се развалило? :?

   1. Драги ми Смехурко,
    аз лично не зн на пежо или ситроен неква част или агрегат да са са развалили, все пак тава не е немска еднодневка с манипулирани данни, нито японски всъдеход, дет най-големия проблем му е да не скъса веригата ...
    Проблема беше причинен от некадърните пловдивски архитекти и пр. дет си кОпувате дипломите зарад заветното софийско жителство, та слагати стоящите лампите къде ви скимни, та дори опитни драйвъри кат мене, с над 38 годишен шафиорски стаж си одирват луксозните возила ... че посли жинити ги прибиват с тиганя :-o
    Разбра ли ве про3, ма четете малко и си записвайти кат не помните бе, бахти нефелното по- коление дето сте (shake)

    1. А за некадърните боровски шофьори нищо не казваш

    2. кат някоя жена се шибна у ламбата ли бе .... кажи честно ... (alf) (hahaha) (rofl)

     1. И то с парктроници, камери и не знам още какви глупости. Ама то кой знае колко работят, все пак е пежо :)

      1. Роботят, точно щото е пежо, вервай ми!?
       Ама нормалните българи, не верваме на таквизи финтифлюшки ве про3 - бабати навремето москвича с парктроници и камери го е карала, айде холан (ang)

     2. Лампата го е шибнала бе.
      Най-нахално си е седяла и не се е дръпнала, като видяла Драги ми господине да се задава насреща. :)

     3. одрах са ве тъпанар - ноо засяхох излизането на лево от едно тесно пространство, ма кат казвам тесно ... абе, питай Чоки кво си представя у тоя момент ;)

      1. ми кат искаш широко, оди да караш камиончетата на летището бре ... :)

 96. "След Съединението тръгнаха пловдивските депутати към София. Купиха си вестници от гарата на френски и немски, щото повечето говореха по няколко езика.
  Всички бяха по европейски облечени, саркафирани с фракове, бели ризи и цилиндри. Като пристигнаха в София, що да видят? В Народното събрание някакви хора с потури, които говореха на "бе" и миришеха на чесън.Та много от тях си помислиха: "Що ли го направихме това Съединение?"

  Браво Цвети, покажи им на тия шопе (bg)

Comments are closed.