Приказката продължава: Героична Цвети е на 1/4-финал!

Българката Цветана Пиронкова продължи с великолепните си изяви на таз годишния US Open, след като надигра в брутален мач, ппродължил над 2 часа представителката на Франция Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5:7) и 6:3. По този начин най-добрата българска тенисистка си завоюва заслужено място на четвъртфиналите, където ще срещне голямата шампионка и хегемон в женския тенис – Серина Уилиямс.
Двубоят започна с труден гейм на сервиса на французойката. Стигна се до 30:30, след което и до 40:40, като и двете тенисистки показваха хубави удари от дъното на корта. В крайна сметка обаче Корне взе две поредни точки, за да завтори гейма за 1:0.

Вторият гейм обаче беше разочароващ за българката. След поредица от грешки се стигна до 0:40, съответно и 3 точки за пробив за съперничката. Пиронкова неутразилира първата, но след грешка на нашата тенисистка резултатът станал 2:0.
Пиронкова обаче бързо се съвзе. След лош старт в гейма на Корне, нашата тенисистка успя да стабилизира играта си и след няколко грешки на французойката резултатът беше намален на 1:2. Последващият гейм се разви много оспорвано. Стигна се до 2 равенства 40:40, след което нашата тенисистка взе две поредни точки след дълги разигравания и изравни за 2:2.

Двете тенисистки си взеха подаванията в следващия гейм без особени проблеми за резултат 3:3. Корне отново не срещна проблеми в следващия гейм, печелейки гейма си на 15.

Нашето момиче взе последващия гейм и тогава се стигна до ключов момент в срещата. Българската тенисистка успя да обърна гейма на Корне от 30:0, за да може да успее да пробие на 30 и да има възможност да сервира за първия сет.

Пиронкова продължи с настоятелната си игра и с няколко завършващи удара стигна до 40:15 в своя гейм. След дълго разиграване българката взе инициативата с железен бекхенд по правата и завърши в близост до мрежата за 6:4 и първи сет.
Началото на втория сет беше също толкова страхотно за българската тенисистка. След нов гейм, в който нашата номер 1 имаше инициативата тя стигна до точка за пробив при 40:30. След дълго разиграване и няколко топовни смачове Пиронкова проби за 1:0. Нашата надежда продължи с настоятелния си подход и на 30 си взе сервис гейма.

Грешките на Корне и печелившите удари на Пиронкова продължиха и в следващия гейм, след като българската състезателка поведе с 30:15. След дълго разиграване Пиронкова достигна до страхотна къса топка и пласира минаващ удар, за да стигне до две точки за пробив. Корне обаче неутрализира и двата шанса, преди Пиронкова отново да си спечели шанс за 3:0, но след грешка на българката отново се стигна до изравняване. След няколко момента на нерви и от двете страни все пак Корне успя да опази сервиса си за 2:1 във втората част.

В 4-тия гейм нещата обаче не се развиха добре за българката. След няколко сковани удара и грешки Корне повече с 0:40 в резултата. Французойката обаче профука с твърде голяма лекота първите две точки, преди обаче Пиронкова да подари пробива и изравняването до 2:2. Подемът в играта на Корне не стихна и тя си взе сервис гейма на 0 за 3:2.

Непостоянството и спадът в играта на нашето момиче продължи и в 6-тия гейм, когато тя отново допусна резултатът да достигне до 0:40. След нова неточност на Пиронкова вторият пореден пробив в подаването й беше осъществен, съответно и резултатът набъбна до 4:2 с пробив за съперничката й.

Нашата тенисистка се съвзе и стигна до 40:40 след смела игра и добре построени атаки. След нова такава изящно израдена атака Пиронкова стигна до заслужена точка за пробив. След грешка на Корне пробивът беше върнат, за да бъде намален резултатът до 4:3. Пиронкова продължи подема в играта си и спечели гейма си на 15 за 4:4.

Пиронкова започна силно и 9-тия гейм, стигайки до 0:30, но Корне отвърна на свой ред с 3 безответни точки, за да си заслужи и точка за спечелване на гейма. След размяна на точки между двете и няколко момента на нервност се стигна до няколко изравнявания. Корне изпусна нервите си и допусна двойна грешка, дарявайки шанс за пробив на Пиронкова, който обаче българката не изшползва, след като сантиметри я разделиха от целта. Нервите а французойката обаче в крайна сметка така и не издържаха и Пиронкова стигна до пробив и до шанс да сервира за сета.

Пиронкова изглеждаше твърдо решена да затвори мача още в 10-тия гейм на втория сет, изпозлвайки хубавия си начален удар, за да вземе предимство и да стигне до 30:15. След нов хубав сервис българката стигна до мачбол. Нервите на българката обаче не издържаха и тя допусна обратен пробив, като резултатът стана 5:5.

Единадесетият гейм беше равностоен, но отново нашето момиче владееше инициативата. Тя стигна до точка за пробив и отново с мошен бекхенд по правата завърши разиграването и си заслужи отново правото да сервира за сета.

Сценарият отново не започна никак добре в сервис гейма на българката. След много агресивна игра на Корне и пасивна такава на Цвети резултатът стана 0:30. Корне стигна до три точки за вкарване на сета в тайбрейк. Първата и втората бяха опропастени, но при третата българката се подаде на напрежението и сгреши, за да стране резултаът 6:6.
В тайбрейка двете започнаха активно, но силните удари на Корне бяха трудни за връщане за нашето момиче и резултата набъбна до 3:1, преди французойката да мнаправи двойна грешка за 3:2.

Напрежението продължи да доминира на корта и след нова грешка на българската тенисистка Корне отново си върна предимството от 1 минипробив за 6:3. Пиронкова задържа нервите си и все пак прибуди съперничката да сервира за сета при 6:5. Корне обаче не сбърка и вкара мача в трети след след 7:6 (7:5) във втората част.

Решителната трета част започна добре за нашата представителка, след като тя бързо стигна до 40:0 и след печеливш удар затвори гейма за 1:0. Корне отвърна също с бърз гейм на 0 за 1:1.

Третият гейм обаче не се разви по мечтания за българката сценарий и тя допусна пробив след няколко непредизвикани грешки за 1:2. Нашата тенисистка обаче бързо върна концентрацията и борбеността в играта си и достигна до връщане на пробива при 2:2. Пиронкова продължи с мощната игра и след след форхенд по диагонала затвори гейма си на 15.

Шестият гейм от сета премина през трудности за Корне, но в крайна сметка завърши успешно, за да бъде за пореден път изравнен резултатът. Българката не показа притеснения в седмия гейм и след гейм на 15 отново поведе с 4:3.
Големият момент дойде именно следващия, 8-ми гейм, когато Корне показа пореден моменъ на нервност и слабост, за да допуне фатална грешка при точка за пробив. Така Пиронкова получи шанс да затваря мача за 3-ти път. Този път грешка нямаше, след като българката стигна до 3 мачбола и реализира още първия. Така Пиронкова ще играе със Серина Уилиямс на четвъртфиналите,

502 коментара по статията

 1. Добрутро,
  влизам сутрин за да видя дали великият автор на култовата статия "Пърдят ли мушмулите" - Иван Димитров - Астро не е тук случайно

  1. Искрени съболезнования Фене.

   Изход 20:12 Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.

  1. не мисля че е разбрал!
   Герб са създадени от нищото, напълно безпринципно и без никаква идея, да не говорим за морал и житейски ценности. На практика те са сбирщайн от неуспели и прогонени комунисти, седерасти и костовисти, обединени от жаждата за власт и стремеж към лично обогатяване, при това на всяка цена и без никакви скрупули!
   Е, вярваш ли е тоя е разбрал за кво иде реч и дали изобщо му пука за мнението на някой друг, освен господаря му на когото дължи всичко в мизерния си животец и на когото е принуден да се кланя до гроб!?

     1. Отърва се от мъките човека, грях ми е на душата и Бог да ме прости, че го казвам, ама можеше да бъде и по-лошо :(

      1. Да, има и такива моменти в живота! Да пием по глътка за "Бог да прости!"

    1. Не си е отишъл, пренесъл се е на по-добро място. Скоро ще усетиш цялата му подкрепа и ще видиш как нещата ще се случват някак си по-лесно. Той ще ги нарежда за теб, за вас... Вярвай!

 2. е ся точно те, бих напрайл див животински сех с д-р Грънчарова, ега ми префърли от нейните антитела срещу тоо мор, пуснат от малумните амриканци!

 3. Чоки, наборе,
  1 щи сподела - откък на д-р Огнянова и порасна коса и пак заприлича на жена, определено става за е*ане, ама яко е*ане!

  1. и още 1 щи сподела:
   тоо мрсник Фотеф определено иска да е*е д-р Чилингирова, вервай ми!
   БДУ, я също бих (izchukan)

 4. Абе, обаче забелезвати ли, кък откък г-н Меци каза: "ай од мен да мине, ше остана още малко ега запреличате на нещо", г-н Моше почна по.често да са поевява! Плахо верно и нема никав (seir), ама са поевява ... ;)

 5. Друга американска компания се сблъсква с продължителни регулаторни пречки в опитите си да навлезе на енергийния пазар, пише в доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България,

  (alf)

  1. Бейко - Пеевски - Доган нема туко тей да допустнат слОчаени кмпания на българския енергиен пазар ве, за кви са мислат тея (shake)

 6. Добър вечер, мафия!
  Жината сготвила пиле с грях, мммммм ... ама я за секой случай упиках 8 кибапчета Брей от Стара планина! Ай (pato)

 7. A докъде стигна тоя газопровод, дето Бейко разправяше, че се строял по 5-6 км на ден?
  По груби изчисления трябва вече да е подминал Белград :?

 8. Вайййй, некой да ми напомни, да напомна на жината, че одавна ми са едът чушки с доматен сос, ммммм. За разкош мое да пекним едно сежуче или некой карначе от младо телешко, ей тей за гарнитурка 8)

  1. Мммммммммм
   Мен пък миса доядоха панирани чушки, ма са голямо играло... :(

   1. щи зема отука бе, сано да сврши пандемията и да са по- върнем сички на робота ;)

      1. Ъм требе да има баланс в природата бе.
       Ти кът не си, требе някой др. да е! 8)

 9. Дайми Брадвата
  10/09/2020 в 15:52 Отговор

  (romba) май му го видя. (rofl)
  А и в един пост човекът твърдеше, че вече при него било 3 сутринта и било крайно време да си ляга.

  Потвърждавам, от до едно кръстовище на околовръсното на Канзас е хоствано проксито от което пише :D

  1. Дъртаци,
   ай уточнете се кой на кого и кво му е видел, баси пенцийте (shake)

 10. Градският съд отхвърли показанията на полицай Христо Шoĸoлapoв, който е бил свидетел по няколко мерки. Според неговите свидетелства пo eднo и cъщo вpeмe е видял ceдeм дyши нa paзлични yлици дa бeзчинcтвaт.

  Това не е ли лъжесвидетелство? :?

  1. Със спомоществователството на Герп и с любезното съдействие на прокуратурата ... ;)

  2. Объркал се е от високия адреналин от действията на мафиотите, контрабандисти и скараджии по улиците :)

    1. Голите кукички на Доган ги знаем отдавна, не сме от 5 години в тая държава. Въпросът е, че все още има слепци, за съжаление...

 11. Съдът не остави нито един от задържаните на протеста на 2 септември в ареста

  (oz)
  Има някъф луч надежда!

  1. "Супер е станало, но тук в Лютиброд е още по-хубаво. Видими резултати!"

   (alf)

  2. Борисов се похвали с детски онко център, за който няма заслуга

  3. Гербиджа е насран от страх в момента, хвърлят яко на гола кукичка. Но, трябва да им се признае, има още доста рибки дето се хващат и на такива неща.

 12. Абе, а коие тоиа Том! :-?
  Тава ли е некъв с псевдоним Астро, дет бил нанесъл непоправими вреди върху психичното здраве на стари форумци от тука? Тава ли е нещо средно между КВНа и господина от Лондон коги е трезвен...

  1. ...дето обхвата на ръките му бил по- вече даже от тия на Чичката, зейето в банята му ставало по- убаво даже от тва на Фена, а реното му можело да издрапа у по-голема кал и вайна, даже от собарото на Цулиьйо ... :-?

         1. (romba) май му го видя. (rofl)
          А и в един пост човекът твърдеше, че вече при него било 3 сутринта и било крайно време да си ляга. :)

 13. ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА: 28-годишен мъж не е починал от COVID-19, а е успешно излекуван и изписан от болница

  (alf)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *