Пиронкова ще играе в US Open в търсене на отговори

Най-успешната българска тенисистка от последното десетилетие Цветана Пиронкова обяви, че ще участва в US Open. Пловдивчанката, която роди преди две години и половина, гледа към Ню Йорк и няколко европейски турнира след това в търсене на отговори.

„Да, взех решението да участвам на US Open. Не са малко правилата и ограниченията и със сигурност провеждането на този турнир ще е нестандартно, но такива са условията в момента за всички. След това съм заявила участие и на турнирите на клей в Европа“, каза Пиронкова пред сайта на българската федерация.

За нея това ще е първият турнир от Големия шлем след „Уимбълдън“ през 2017 г. Българката се възползва от правилото за „защитения ранкинг“, отчитащо мястото ѝ в ранглистата, преди да излезе в майчинство.

„В един момент осъзнах, че се притеснявам да не изпусна сроковете на замразения си ранкинг, също усетих, че следя календара и си правя хипотетични планове, започнах и да сънувам всякакви тенис сценарии и просто в един момент вече бях наясно, че искам да използвам възможността да се състезавам отново. Тези 12 турнира, които ми осигурява замразеният ранкинг, ще бъдат един добър тест период – от една страна, за да придобия представа какво е физическото ми ниво, и от друга, да преценя дали този начин на живот все още ми подхожда“, заяви тя.

„Сега преди всичко изпитвам удоволствие и радост, че отново съм на корта, и оценявам и се гордея с всяка минута, прекарана в това предизвикателство“, каза още Пиронкова.

Според нея в последните години тенисът се е превърнал в един от най-популярните спортове в България. „Разбира се, че има потенциал в младите ни състезатели. Пробив в професионалния тенис е трудно, но в никакъв случай не е невъзможно начинание и е важно те наистина да вярват в това. А по-важното – да не спират да работят за осъществяването на целите си.“

204 коментара по статията

  1. Каква е тази мода вместо синоПички да пускат някви джендъри? Дейба европейските ценности, дейба... (Shake)

  2. Кво дави кажа селяни - къпаса, бръснаса и отивами на празнична таверна ПАК :p
    Утри згъваме цирка ... и местим дестинацията за още мъъъъничко лято

    1. I(friends), да ти е жива и здрава жената и по-често да ядеш (zadvratnik) , белким ти дойде най-накрая акъла, ама едва ли :d

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *