Официално писмо:

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

България, Европа и светът са изправени пред тежки предизвикателства. Вече четвърти месец усилията на цялото човечество са обединени за спиране на развитието и пораженията от пандемията COVID-19. Милиони заразени, стотици хиляди починали, претоварени социални и здравни системи, изолация, дистанциране, безработица, сринати икономически прогнози…

Даваме си сметка за усилията, които полага цялата държава и нейното ръководство, както и за конкретните резултати, благодарение на навременните и конкретни действия на правителството и Националния оперативен щаб.

Навлизаме в период на разхлабване на ограниченията, на постепенното успокояване на обстановката и възстановяване на по-нормален ритъм на живот. Всеки ден ни приближава към завръщане на традиционните ни всекидневни ангажименти, работен ритъм, занимания и спорт.

Надяваме се и в България в скоро време да се възобновят спортните срещи, индивидуални и отборни състезания и първенства.

Нашата голяма болка и грижа обаче е „ЛЕВСКИ“!

След екстремните събития през месец януари, които на практика лишиха от финансиране нашия любим клуб, отборът ни е изправен до стената. Липсата на средства, наличието на натрупани стари задължения към държавата, фирми, клубове, играчи, агенти и други лица доведоха до безпрецедентна ситуация. Ръководителите се отказаха от заплатите си. Цялото треньорско ръководство достойно ги последва. Наложи се да се обърнат към феновете, за да се спасява клубът. И привържениците на „ЛЕВСКИ“ направиха нещо невиждано:

Събрани бяха стотици хиляди левове от дарения, СМС-и, спортни артикули, закупиха се билети и сезонни карти за 1 200 000 лв., беше разпродаден цял стадион дори за мач, който щеше да се играе без зрители…

ВЕЛИК КЛУБ С ВЕЛИКА ПУБЛИКА!!!

Г-н Министър-Председател,

Обръщаме се към Вас като ръководство на държавата. Героизмът на милионите левскари спаси отбора и честта на „ПФК ЛЕВСКИ“. Но този героизъм не може да продължи безкрайно. Ежемесечните разходи, задълженията и заплатите на футболистите не са по силите на никоя публика. Издръжката не може да се остави на добрата воля на родители, пенсионери и техните деца и внуци. Задължително е да се осигурят сериозни средства както от собственици, така и от спонсори и рекламодатели. И тук е нужна намесата на Държавата. По време на Вашите правителства бяха отделени и инвестирани огромни средства в цялата страна за изграждане на спортна инфраструктура, строеж и ремонти на стадиони, спортни зали, игрища, физкултурни салони, съоръжения и т.н.

Бяха заделени и предоставени десетки и десетки милиони левове за подпомагане на различни футболни клубове в цялата страна. Държавни фирми и общински предприятия финансират и издържат пряко или чрез реклама различни отбори от Първа и Втора лига. Създадоха се смесени дружества, за да осигурят условия за инвестиции за изграждане на стадион в центъра на София, в Борисовата градина…

А „ЛЕВСКИ“?

„ЛЕВСКИ“ няма нужда от привилегии или подаяния. Нашият отбор е доказал, че има достойнство. Нашият отбор и милионната публика никога не приеха да бъдат нито отбор на МВР, нито на Армията, нито на Пощите, на Никого. Ние следваме честта, всеотдайността и примера на АПОСТОЛА! Ние се обръщаме към Вас с искане за справедливост. За принципите на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към любимия ни клуб трябва да се прояви същата грижа, солидарност и подкрепа, както към останалите.

Уважаеми г-н Борисов, в публичното пространство бяха заявени от Вас и Ваши министри желание и идеи такава справедливост да бъде осъществена. Въпросът е, че моментът вече е съдбовен. Ако в рамките на две седмици няма реално решение на проблема, футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб. Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса.

В тази връзка нашето предложение, г-н Премиер, е да бъде предоставена възможност официалния рекламодател на Дружеството „7777.bg“ да подкрепи отново клуба в този труден момент, като преведе необходимите финансови средства. Стимул, който ще осигури възможност клубът да реализира приходи по време на трансферния прозорец.

Ако това е неизпълнимо, то единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди – подход, който привържениците на „Левски“ поначало не одобряват и не желаят, но той би се явил като последна инстанция за финансиране.

Ние, организираните левскари, вярваме в добрите Ви намерения и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят. И вярват в истинността:

„Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест!“

НКП на „Левски“, „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“

440 коментара по статията

 1. Обещаните грантове за фирмите се отлагат за неопределено време

  :)

   1. Икономическите мерки на всеобщия любимец на форума не просто са зле, те просто липсват. Ама всичко е цветя и рози :)

    1. Лоша дума да не сън чул за ББ, боклици!?
     Ако предотврати отварането на децките градини, за мене тоиа е герои и Спасител нана цията и ПАК ше гласувам за него!? (ang)

 2. бахмалемакя му, оти на мене ми не седне Салма Хайек на ръба на ваната, ооооохххх на дядааа (izchukan)

   1. таа и мрътвец отгроба ше дигне ве, ацки про3!
    Е Пачата и Муньо не би могла, ма говорим за мъже да дигне, не за коври ;)

 3. Жината прай пица и таратор, я жулим сливова рикия и пушим чер ротманс, ноо е арен, бравос на родния пройзводител!
  Ай (friends)

    1. Такива снимки да си пращат там в дружинката и да не ме занимават с гейски работи.

 4. Агент призна: Талант на Ботев вече е играч на Интер Милано

  Фена не харесва това! :)

 5. Посланикът на Малта във Финландия Майкъл Замит Табон е подал оставка, след като е сравнил германския канцлер Ангела Меркел с Адолф Хитлер, съобщава Times of Malta.

  В петък, 8 май, когато се навършват 75 години от края на Втората световна война в Европа, Замит Табон написал следното във Фейсбук: "Преди 75 години спряхме Хитлер. Кой ще спре Ангела Меркел? Тя осъществи мечтата на Хитлер за контрол над Европа."

  Джъстис фор Табон (alf)

 6. Командини
  Командини
  Гунти
  Шевченко
  Шевченко
  Сержиньо
  Честита ви годишнина, кашони :P

  1. Е он вчера нъл оди на Рилския монастир, мой се е заразил от примера на Великия пустинник и да е фанал гората или да се е залостил в Боровската си пещерна обител... :?

 7. Брех, тоз Найденов къф морален стожер и борец за правдини се извъдил! :D

 8. Не знам за Лефски, но експертчето май ще го закриваме много скоро (shake)

 9. Видинската болница "Св. Петка" е в критично състояние, след като 44 от работещите там медици са заразени с COVID-19, а нито един лекар от центровете за доболнична помощ в града не е откликнал на призивите да отиде като доброволец в лечебното заведение, съобщава Би Ти Ви в репортаж от града.

 10. Като всеки истински левскар, патриот и родолюбец,
  Тити Папазов решил, че това току-така немое да мине без негово участие.
  И слязал от лизинговата Q6-а, плащана от ЛукОйл,
  бръкнал в жапката и извадил пергамента,
  който криел там от години и мислел да го ползва за баскетболния Левски.
  Дръпнал 5-6 косъма от носа си,
  бръкнал си в лявото ухо,
  понеже нали няма вода от 2-3 дена
  и трябва нали да си мие по-често ушите,
  използвал течността вместо мастило,
  плювнал отгоре два пъти здраво,
  седнал и написал Черепу,
  следното писмо:
  До Дубай ОАЕ
  Черепе-Бесни, ебал съм те в задника тесни,
  Прати ми акциите по DHL,
  Че знаеш ли ти, що е туй голям Пазов хуй?
  Инаме таа бела Лилана голям уй ша я дъни,
  че знаеш ли ти що е туй, голям Папазов хуй?
  И тук Тити Папазов, като човек,
  завършил Шуменския Университет,
  па макар и задочно РАПФАК,
  решил че писмото му не е много,
  много като за пред хора в тия предизборни дни.
  Медии, радио, телевизия,
  вестници и други разни списания.
  И почесвайки се по главата,
  на която има само 5-6-7 останали косъма
  (в тия рецесии косата опада),
  седнал, плювнал още веднъж върху перото
  (иначе казано трите косъма от носа му)
  и написал Черепу следният послепис:
  Да пазиш писмото ми в тайна,
  че ебал съм ти путката майна,
  че знаеш ли ти що е туй голям Папазов хуй?
  За Лилана!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *