Новото дете-чудо на шахмата победи световния шампион

Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен загуби от 16-годишния Алиреза Фирузджа във финала на онлайн турнира по блиц „Бантър къп“. В мача за титлата, излъчван късно снощи на живо в YouTube, иранският вундеркинд се наложи над 29-годишния норвежец с 8,5:7,5 т.
Фирузджа получи 14 хиляди долара за победата, а Карлсен – 9 хиляди долара.
Младият иранец става гросмайстор още на 14-годишна възраст, а на световното първенство през 2019 г. зае второ място по бърза скорост.
Интернет надпреварата беше организирана от специализирания сайт Chess24.com и започна още през септември миналата година. Участваха общо 128 шахматисти от цял свят, сред кэито беше и българинът с грузински паспорт Иван Чепаринов. Той отпадна на 1/8-финалите след загуба с 1,5:8,5 срещу финалиста Карлсен.

496 коментара по статията

 1. Строг контрол и десетки върнати автомобили и тази сутрин на входа на София. В сила остават всички ограничителни мерки за влизане в града. Допускат се само автомобили, които влизат служебно или до болница. Глобата за неподчинение на разпоредбите на МВР са между 100 и 300 лева и до 3 години затвор.

  E ся Цольо кат са завърни от Хибибчу, с кола натварена с едно ягне, три кори яйца, три жуви угоени петели, една хладилна чанта замразени пръжоли, един джамадан чревено, един джамадан бело и 20 лт. туба с рикия, 20 бурканя паприкаш, компот от дюли, праскови и чуряши общо 32 бурканя. една касета зелени марули с корени извадени с пръстта и завити във мокър вестник. наръч зелен лук, нарък чесън, пет петкилограмови шарани изчистени и замразени и те в другата хладилна чанта. Да позная ли коги ши го спрат на КПП-то, кът им намигни да видат ко има изодзаде в багажника, пък у 12 часа нощеш кьорува друга кола няма наоколо (shake)

 2. В разследването на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков ще се проверява и произходът на финансовите средства, с които е купен автомобилът. Ще има и финансова и данъчна ревизия на фирмата - собственик на колата, информира БНТ като се позова на прокуратурата.

  Кой наби главния редактор на 168 Часа :?

 3. Проф. Люк Монтание пред БНТ:
  В същото време, обаче, се наблюдава спад в имунната защита на населението по света. Причината са новите фактори в околната среда, които причиняват замърсяване - на химично, на хранително, а и на електромагнитно ниво. Напоследък изследвам именно начина, по който електромагнитните вълни влияят на нашата ДНК и предизвикат окислителен стрес, който променя нашата ДНК и намалява защитните сили на имунната система. В този смисъл трябва да сме бдителни и да намалим до минимум факторите, които поразяват имунната ни система. 11.10.2014

  1. Като го видиш на живо ще разбереш, че този наклон назад не се регулира и е много ангажиращ. Прецени къде ще се позиционира и от къде ще се гледа.

 4. Първа инвестиционна банка АД продължава с плановете си за набиране на свежи средства от Българската фондова борса.
  В 22:30 ч. вчера банката обяви, че е взела решение за увеличаване на капитала си с до 25 млн. акции при емисионна цена от 8 лв. (200 млн. лв.) Минимумът за успех е записването на поне 2,5 млн. акции при цената от 8 лв. (20 млн. лв.) При издаването на 25 млн. нови акции капиталът на банката ще достигна 135 млн. акции и оценката й 1,08 млрд. лв., спрямо 238 млн. лв. в края на вчерашната търговия.
  Информацията е публикувана в сайт на Българска фондова борса АД, където се търгуват акциите на банката.
  Последната цена на акциите на банката е 2,16 лв. за брой или 3,7 пъти под предлаганата емисионна цена.
  В края на 2019 г. ПИБ поиска да увеличи капитала си при емисионна цена от 5 лв., когато пазарната цена беше 3 лв. или 67% горница. Сега банката търси 270% горница.

  Бойко, Бойко (shake)

 5. Честно казано тая цялата драма с Милен Цветков, светла му памет, почва да ми идва малко повече, все едно е първия или последния бастисан от пиян или дрогиран джигит, че чак и теории на конспирацията, че било поръчково, че бил неудобен и прочие, просто нелепа история и малшанс за съжаление...
  Иначе днес се навършват 144 години от началото на априлската епопея, па дано някой се сети да го отрази между короната и поредната катастрофа по пътищата родни...

 6. Днес на пресконференцията един мисир, пита генерала как ще обясни че съотношението между направените тестове и откритите заразени се запазва седмици наред, еднакво, оня се почуди от кой дол да носи вода. После една мисирка го пита, жена със симптоми в някаква болница по Дунава я карат да си направи тест за нейна сметка, бърз, излиза отрицателен, връщат я обратно в къщи, отива в плевен ПСР, положителен. нашия първо каза че на въпроси от Фейсбук не отговаря, след това че тестовете за хора със симтоматика в България са безплатни!
  Та ми доде на ум за оня Петко Каравелов и неговото “Господа, в България не бият.”.
  Бас слагам че ши го прекарат горкия и няма да стане президент, колкото и да се напиня! Най-много министър на здравеопазването да стане кат са изпенси дедото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.