Най-колосалният трансфер в историята е факт!

Неймар вече е футболист на Пари СЖ! Той подписа договор за 5 години, съобщиха официално от клуба.

Това стана факт, след като адвокатите, представляващи футболиста, посетиха в четвъртък следобед офиса на Барселона и платиха клаузата за откупуване на бразилеца в размер на 222 милиона евро.

Така бе осъществен и най-гръмкият трансфер в историята на футбола!

Предишният рекорд бе 105 милиона евро, платени миналото лято от Манчестър Юнайтед на Ювентус за Пол Погба.

Сега обаче той бе подобрен почти двойно и чекът, връчен от адвоката Хуан де Диос Креспо на изпълнителния директор на испанския тим Оскар Грау, бе на стойност 222 млн. евро.

Последният прие плащането, макар че по-рано през деня то бе отказано от испанската Ла Лига с мотива, че не е известен произходът на парите.

Веднага след плащането състезателят се отправи към летището и с чартърен полет замина за Париж. Впоследствие пък от клуба се похвалиха с най-ярката перла в своята селекция.

Очаква се „принцовете” да представят в петък 25-годишния бразилец с гръмка церемония на „Парк де Пренс“. Той ще получава по 45 млн. евро на сезон (865 000 на седмица) и ще играе с номер 10.

„Изключително съм щастлив, че се присъединявам към ПСЖ. Откакто пристигнах в Европа, този клуб се превърна в един от най-конкурентните“, коментира Неймар след обявяването на трансфера.

„Най-голямото предизвикателство, което ме мотивира да пристигна тук, е да помогна на клуба да печели купи, за които феновете мечтаят. Амбицията на ПСЖ ме съблазни, както цялата страст и енергия тук.“

325 коментара по статията

Comments are closed.