Мачовете във Вторник, 26-05-2020

Начален час Първенство На живо по Резултат ⟳ Минута
flag ГЕРМАНИЯ ГЕРМАНИЯ – Бундеслига
19:30 Борусия Д – Байерн   0-1 КР
21:30 Вердер – Мьонхенгладбах   0-0 КР
21:30 Айнтрахт – Фрайбург   3-3 КР
21:30 Леверкузен – Волфсбург   1-4 КР
flag ГЕРМАНИЯ ГЕРМАНИЯ – Втора Бундеслига
19:30 Aue – Дармщат   1-3 КР
19:30 Furth – Osnabruck   0-2 КР
19:30 Regensburg – Нюрнберг   2-2 КР
19:30 Виисбаден – Зандхаусен   0-1 КР

75 коментара по статията

 1. Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки.

  Когато се кръстиха, бяха принудени [да пишат] славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЦРЬКꙐ, или ЧАꙖНЬѤ, или ШИРОТА, или ꙖДЪ, или ѪДОУ или ЮНОСТЬ, или ѨЗꙐКЪ[1] и други тям подобни. И така беше много години.

  След това човеколюбецът бог, който урежда всичко и който не оставя човешкия род без разум, но всички привежда към разум и спасение, смили се над човешкия род, изпрати му свети Константин Философа, наречен Кирил

  .

   1. Fakt, че кирилицата взаимства графемите на гречката азбука.
    Щото са по-лесни за изписване от сложните знаци на глаголицата, а оттам - по-бързо могат да се преписват църковните книги.
    Неслучайно се изобретява по нашите земи.
    По него време школите в Охрид и Преслав разполагат с най-големите скриптории в познатия свят. Годишно се преписват хиляди книги - нещо нечувано за онази епоха. Просто щото нуждата го е налагала. :)

    1. Гръцката азбука произлиза от финикийската азбука и няма общо с линеар Б и кипърското писмо – по-ранни писмени системи, използвани на териториите на Гърция. Гръцката азбука се използва като гръбнак за създаването на писменост в Европа и Близкия изток, включително латинската азбука и кирилицата.

     :D Тук гъбка, там гъбка ...

     1. 1. 12-13 са графемите които кирилицата "взаимства" от гръцката азбука
      2. В графемите ли е приноса на Кирил, Методий и "братята" им или в кодифициране на ФОНЕМИТЕ характерни за населението около Солон, различни от ФОНЕМИТЕ в гръзкия език, към 9-ти век!
      3. Как ще напишеш с гръцки букви Ч ...

      1. Смесваш глаголица и кирилица.
       Дискутирахме кирилицата, която е разработена от учениците на К и М и по-точно от Климент в Охрид и Преслав по поръчение на цар Борис въз основа на глаголицата.
       А глаголицата в крайна сметка трябва да признаем, че е политически ход на император Михаил съобразно политическата ситуация в тогавашния момент на континента. Което ни на йота не намалява нейното значение както за нас българите, така и за останалите славянски племена.
       Но ако има нещо, което да ме вбесява повече от имперските манипулации на Русия по този повод, това са нашето овчедушие и липса на адекватна, мащабна по размах реакция на тез попълзновения!

       1. Тази "Кирилица" на която пишем сега не е оная "Кирилица", на която са писали в Преслав и Охрид, тва първо и второ, де сега да имаше такива императори, като Михаил, да ни подаряват в знак на "имперско" великодушие, съобразени с нашите потреби дарове ...

        1. Михаил не го е гласил за нас тоз дар, а целта му е била Великоморавия и интервенциите на германците в земите на Ростислав. По онова време те (великоморавците) са били огромна държава.
         Относно нас Михаил не се е притеснявал особено, щото като съседи сме били непосредствено в зоната на византийското влияние! :)

 2. Сектор STRABAG: 7 982

  ВИП: 817

  Сектор Б: 7066

  Сектор В: 4214

  Сектор Г: 2261

  Общо: 22 340 билета

  Обща сума на продадените билети: 301 832 лв. (lf)

  1. е... сефте... по-скучно първенство от немското дали има?

  2. :(
   I to с иваси тъпия гол!
   Откък са поднови Бундеслигата ясно си личи, че сички отбори страдат от страшен спад във формата, дори и БФБ и кожените гащи.
   Не ми са мисуи кво ше е на нашто дерби на 5-ти. Щом онез фусбалери са спъват у топчето, смятай наште лавандули ква мъка шеса! ;(

 3. Гонзо: Левски отдавна да е фалирал, ако не бяха феновете

  Таки и Младежа харесват това!

   1. Не заради текста на песента току що му станах фен. Обачи съм толерантен, кът го сърби гъзъ да си го чеше ...

 4. Кирил Домусчиев трогна с думи за медиците, след голямо дарение на братя Домусчиеви

 5. "I support all of the London teams," Johnson said, before adding that his children were actually Newcastle United fans.

  Тоя е с 1000 любими отбоара като дедо (fp)

 6. Доц.д-р Бони Петрунова, директор на НИМ, отказа да съобщи на "Сега" къде се намира ритонът, за чиято незаконна продажба съобщи по-рано днес Васил Божков. Тя се аргументира, че тече разследване и не може да съобщи нищо. Пред БНР по-късно доц.Петрунова заяви, че "всичко, което е донесено, е тук". Тя заяви, че още не е правена експертиза на "пещерата на Али Баба, както я наричаме". На подобно основание Министерството на културата мисли вече няколко часа какво да отговори. А по-рано днес прокуратурата препрати именно към МК да се пита къде е ритонът.

 7. Тотото се готви да навлезе във верига супермаркети с продажба на лотарийни талони

  Търкай, народе!

 8. Американското общество е приватизирано, то е много богато, с огромни предимства - много повече от която и да е друга държава - но задушено от частния контрол. То няма универсална система за здравеопазване. Всъщност, ето това е тоталната неолиберална система, заяви 91-годишният интелектуалец.

  Следва очипяване. (seir)

   1. кризата с COVID-19 е "поредният колосален провал на неолибералната версия на капитализма" и за "социопатичните палячовци" в американското правителство.

    :)

     1. Еееееееееее :(
      Напоследък покрай изънредното положение редовно следя Студио Хъ! Сал там намира трибуна алтернативното мнение! :)

      1. Пентагона, ЦРУ, АНС, Ми6, Илюминатити, Розенкройцерите, Сорос и Бил Гейтс, Иван Костов и серГей Станишев, Европейската Комисия и Све осталньiи риптили, така правят, че "истината" да се казва от омрази и пюстиняци, и така да я компрометират в оките на ората!!!
       Майко им иебем фашистичко! (fab)

      2. Майтапя се! Ако гледам така наречените обществени са тези. Дори канал 1 е сведен до минимум ;(

 9. Ако на власт у Англие беше Маргарет Тачър а не тоа амсалак, Ливърпул отдавна щеше да е прибрал купата (silidu)
  От коги она сдаде, Англие върви все надоле! Хеля па сиги с тоа ... ръпон!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *