Марк Селби е на 1/2 финал в Крусибъл

Марк Селби направи нова сериозна заявка за защита на световната си титла, след като напълно обезличи и разгроми Марко Фу с 13:3 в четвъртфинален сблъсък от шампионата на планетата по снукър в „Крусибъл“.

Веселяка от Лестър започна сутрешната (местно време) сесия от дуела с аванс от 6:2 от вторник вечер. Световният номер 1 бе толкова безмилостен срещу неузнаваемия азиатец, че направи няколко внушителни сенчъри брейка, включително на два пъти подобрявайки дотогавашната най-висока серия в турнира – 136 на Стюърт Бингам.

Селби блесна с три фамозни разчиствания в рамките на само четири фрейма, като първо дръпна с 10:2 след 132, после подобри постижението на Бингам със 139, преди да пропусне нелепо черната от оригиналната позиция и да даде шанс на Фу да открадне единствения си фрейм за сесията.

Веселяка от Лестър обаче демонстрира, че изобщо не е разтревожен от „кражбата“ и провокира мощни аплодисменти от публиката с ново разчистване и нов най-голям брейк за турнира – 143 точки.

По-скромна, но също солидна серия от 65 пък фиксира крайния резултат 13:3 срещу Фу, който показа най-лошото си лице в двубоя и отново затвърди впечатлението, че е топ играчът с най-голяма амплитуда между топ и слаба форма.

С тази победа Селби от фаворит стана суперфаворит за световната титла, като следващият му опонент на осминафиналите ще бъде Дин Дзюнхуей или Рони О’Съливан, които ще приключат спора си в 16:30 при 10:6 за китаеца.

97 коментара по статията

Comments are closed.