Лигата на нациите стартира в петък

Лигата на нациите, която до миналата година се казваше Световна лига, започва в петък.

В първата състезателна седмица българският отбор е в Китай за мачове с домакините, Аржентина и САЩ. Дебютът на България е срещу Китай от 14.30 часа на 25 май.

Досега традиционно мачовете от надпреварата се излъчваха по Българската национална телевизия, като преди няколко сезона в предаването се включи и ТВ7.

Тази година мачовете на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите ще се излъчват по платените канали на „Мтел“. Компанията е придобила правата за турнира за две години. Пакетът е разширен и в него влизат мачове не само на българския отбор.

Големите промени в турнира настъпиха, след като водещата световна маркетингова компания IMG започна партньорство с международната федерация (FIVB) и пое контрола върху организацията му. При създаването на новия продукт ролята на националните федерации в процеса беше намалена, а телевизионните права се продават директно от IMG.

Целият сезон включва 260 мача, а голямата цел на FIVB е да увеличи популярността на волейбола.

„Направленията са две – IMG има ангажимента за картината и отделно сама преговаря за продажбата на правата. Към момента ние като федерация още не знаем къде ще се излъчват двубоите на българския отбор“, обясни пред „Дневник“ вицепрезидентът по маркетинговите въпроси на българската федерация (БФВ) Любомир Ганев.

България ще има две домакинства в Лигата на нациите – първото е на 1-3 юни в „Арена Армеец“ в София, а второто е две седмици по-късно във Варна. За тях БФВ е участвала в търг и плаща по 100 хил. долара.

Остава отворен въпросът къде ще се излъчва световното първенство за мъже, на което България е домакин съвместно с Италия от 9 до 30 септември. Преговорите продължават, като там топката е в полето на федерацията.

273 коментара по статията

 1. "Разследващата камара на УЕФА за финансов контрол взе решение да изпрати италианският клуб Милан да се яви на изслушване пред Адвокатската камара заради нарушаване на правилата за Финансов феърплей и по-специално на изискването за равновесие. След внимателно изследване на документите и обясненията предоставени от клуба, вземе решение, че няма как да се постигне споразумение. Основният проблем е сързан с неяснотата около рефинансирането на взетия от клуба заем, който трябва да бъде изплатен до октомври", обявиха от УЕФА.

  1. Убава робота ма китаиска ... Ананас ше ни строят Първа Атомна2 (fp)

   1. Ще строят, когато Пуля стане шампион :)

  2. Експертче вече излезе със статуя по въпроса :)

 2. Делио Роси иска защитници и халфове

  Давай Дельо, нареди ги в схема 8-2-0

 3. ай да върим да пушим на тирасата, дукат не е долетяло ятото гъски и не са отворили кокошарника!

  1. Вероятно! Ама протестират срещу задължителната почивка, командировъчните и нормалното заплащане, нали! А протестират защото ако условията на работа станат нормални, съответно ще има интерес към таа професия и нема да наемат идиот до идиота, който да не може името си да напише без грешка, да не говорим втори език освен майчиния си да говори (shake)

   1. Бе те поне половината са билингви българските шофьоре, тъй че по тоа въпрос не си прав, ма и аз кат (fab) и радетел на социалната ревулюция, бих подкрепил Макарон по тоа въпрос, ако същите тия не биха преминали от едно робство в друго и толкоз!

    1. Билингви друг път! Виде ли го тоа, дет с конкурц са го избирале, та при него даса вози евродупетат - ми тои едвам сричаше българския бе (fp)

     1. ...и същите тия са с български книжки, държали са изпити на български, преминавали са курсове и тестове за професионален шафьор на български (fp)

 4. Ай дубуриту! Днеска риба са яде ма без пийни, за който му е слаб ангела, мое чаша вино, от дядо владика да мине Ай!

  1. нема съблазан никав не мои ма изкоши , ни бира ни риба с вино
   пия си водичката с капсолка и пърчето с пица

    1. Не ве на Горанов ебе! От тия модерните у Домино, дет си избираш кви да бъдат полвинките - ената за Тиквите, ената за норода

     1. еми тогава Адаша да си яде постната пица и да си пий водицата, кат сичкуту фукара и те така ...

 5. Наче, я ако бех на Пато, немаше да спим до обяд и после да пийм до 1/2нощ, ами щех да висим по- кръстовищата у Максуда, ега фанем некой по- страдал от Птп - на него да смъкнем 3 кожи и на застрохователя на виновния още 3 и вече одавна да си бех купил чисто нов прекрасен, комфортен и луксозен ситроен на старо!

  1. Доброжанци освен да наблюдават житата как растат за друго не ги търси ла :D

   1. (yahoo)

   2. О'баче ти здраво нагази у киреча! В ранния следобед очаквай ядрен обстрел с неясни адвокатски термини откъм Техеранско!

   1. еми тука са отвара, сигур локацията та бърка нещо. абе за кво си станал толко рано бе, да не си одил на риболов

 6. Xpĸмиĸpът Бeйae Бepиceв cĸ eтчĸтĸ c чyдĸcĸн гeл и пeмeгнo зo aлocиpoнĸтe нo cвeя Hитeшo Биcтpицo зo финoлo в пъpвĸнcтвeтe нo вĸтĸpoнитĸ.

  „Биcтpишaитĸ тигpи” нoдвиxo Лyдeгepĸц c 2:1 нo cвeя cтoдиeн и cĸгo тимът нo пpĸмиĸpo щĸ cпepи c Bĸфтexимиa зo титлoтo нo 28 мoй cpĸщy Bĸфтexимиa в Pтopo Зoгepo.

 7. Добро утро и честит петък!

  1. айрян с цаца, сирене с картофи и кюфте от гларус, полвинка гроздова и литар пилинчи посред лято, тикво очакваш?

 8. „Атлетик 1996” и „Пчелна майка” на финал в Мездра

 9. пуууу, деба смотания пазар, деба! Ни рейлинг за жипка са предага, ни поне уруд за палачинки - кат ено време коги беха по 4 ст. пърчето - сипваш у една фунийка сместа, връти са електрически ено валяче и излазя палачинка тънка като весник...

 10. пато, каде си смотан? виш са по- учи от колежката си от варна, дет иска си пичели парите по- честен начин - нище вече да е айдукатка ми готвач (fena)

  1. Тази е адвокатка колкото Гичка е порнозвезда, а ти секс - маратонец:)

   1. адвокатка ебе, виж кокло саноуверена изглежда

  2. тая ми носеше принтираните страници ве, издигнала се е над теп

   1. Кво нещо е живота, чуек! Виш ко праят хората, а ти си остана смотаняк и киртак, тц, тц, тц!

    1. така е, хората се издигат, пропадат, ти седиш до принтера и до цитрона ...

     1. еми сида, ко да прая? да ида да копам ли?

Comments are closed.