„Джиро д`Италия“ №100: 3572 км от Сардиния до Милано

 Юбилейната, 100-тна колоездачна Обиколка на Италия /“Джиро д’Италия“/, ще започне на остров Сардиния на 5 май и ще завърши на 28 май в Милано.

По пътищата на Сардиния, който приема „Джирото“ за трети път, ще са първите три етапа. След това колоната ще се прехвърли на друг остров – Сицилия, където ще има два етапа, като бегачите ще се качат на Етна.

След това надпреварата ще се пренесе по бреговете на Йоническо, Тиренско и Адриатическо, после – на север през Апенините към Алпите.

Преди втория почивен ден бегачите ще трябва да се преборят с височината Блокхаус, а след това, в 10 етап, ги очаква бягане по часовник на 39.2 км.

После идват изкачванията в Алпите – Мортило, Априку, Пасо дело Стелвио, колоната ще влезе на територията на Швейцария, където също ще има доста изкачвания и спускания на две хиляди метра над морското равнище.

Стартът на последния етап ще бъде даден на автомобилната писта в Монца – индивидуално по часовник на 28 км и финал в Милано.

Програмата на 100. „Джиро д`Италия“ включва шест спринтьорски, осем среднопланински и пет високопланински етапа, както и два „часовника“, с обща дължина 67,2 км. Най-високата точка на юбилейното издание ще е на прохода Пасо Стелвио.

Обща дължина маршрута: 3572.2 км, разделени на 21 етапа.

Днес от 14:00 часа започва първият етап Aлгеро – Oлбия с дължина 206км и ще бъде предаван пряко по Евроспорт 1.

371 коментара по статията

 1. Въъ, по-рано неможах да стана днес, а? :) Добро утро и честит ви Гергьовден. (du)

 2. Дойчовците нещо са предадоха третата третина пред колежанчетата, дано устискат до продължението

 3. Ем за съжаление има разлика в класите, а и канадците са единствения отбор на първенството съставен изцяло с играчи от НХЛ

   1. Теб кой та натиска, че звънеш ве спрел, глей си фатмагюла и със спорт са не занимавай 8)

     1. Ами как да ти го обясня, като от турски сериали такова нещо спорт си не виждал :P

 4. И пак казвам, и пак казвам:
  на Дениците са пълен провал, ейся ги изфъргам прес балконя сарадват кученцата, котенцата и мишленцата! Ега искарат таа зима рез пролетта!

 5. Байрен2, кинти за дедоооооооооооооооооооооооооооооо!?
  (yahoo) 6/2

   1. Спри са ве шизо, коси расговаряш сам бе (fp)
    Сигур е от чикийте ша знайш, или още по-лошо - од инфантилните игрички на компа

    1. По-добре сам, отколко с теб, така поне знам, че си говоря с интелигентен човек 8)

     1. Ба! Че кой па изка си говори с тебе ве (fp) Да не си ми гадже или майка ве (shake)

 6. И ко, висажийте резонно падат от Луноходец, ма тва едва ли учудва некого (shake)

  1. немам ни нерви, ни желание го чета, ама тоо седераст не мом го гледам!? Уй за най-нефелната и калпава опозиция в световен мащаб!

    1. прочетох
     платен, хейтърски пост, от един нереализиран кумуняга. Пълен неблагодарник, който е станал това което е точо по времето на това, което хейти. Явно обаче са му отказали висок партиен пост, за който се е натискал или командировка в чужбина, затва лае. БДУ, преди Партията сама да си направи преврата и да свали Бай Тошо, некой беше ли чувал изобщо за тоя "велик опозиционер" и отявлен седераст?

     1. А че комунистическата идея е тотално опорочена и "яхната" от самозабравили се диктатори и придворните им, в това изобщо няма спор!?

 7. начи, кифтетата перфекни
  от на дениите и сежука токло лой изтече, гаче сън метнал Цолю на скарата (shake)

    1. аааааааа, добро,добро!? (yahoo)
     за съжеление, първо ситроен нема никви производствени, гаранционни и извънгаранционни дефекти, и второ - за ошге поголямо съжеление, на тее им е през к*ра за тристагодишните коли ;(

     1. Боклик, ти па изобщо не са обаждай, щото у фирмата имаме 3 алдита, кат еното е модел 2016 и са съдраха на викат от Алди за некви донастройки, деба и боклиците. А сервиза на алди е най-селския и мутренски сервиз, който сън посещавал у живота си, добре че имам 1 колега дет сме го фанали за канарче са заминава с тее тъпанари (shake)

       1. Омен си дейба. И винаги напълно адекватно са включваш! Кат плочкаджия, носещ каса бира, у бригадата с летящ старт са включваш :)

      1. За разлика от Аутомотор у Божурище, дет и чичката на бариерата говори френски и е ацки учтив и мазно любезен, тее у Алди са ебахти тъпите мутрафони, да не говорим че нищо не разбират!? За смяна на гуми колегата чака 3 часа с предварително записан час (fp) 3 - ма различни идиота дадоха 3 различни и коренно противоположни мнения дали на джиплето мое са добави ауди навигация!? Тримата гледаха номера на шасито, влизаха в историята на колата и сичките и производствени там оборудвания. Те трите отговора:
       - не може, няма начин
       - да, разбира се - 600 вл. за диска и 180 вл. за настройка
       - да, ма ше струва 10 к вл, щот таа е поръчана бес навигация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *