Гришо за втори път стана „Спортист на годината“

Тенисистът Григор Димитров бе избран за „Спортист на годината“ на България за 2017 година.

Димитров не присъства на церемонията, тъй като се подготвя за наближаващия нов сезон в Маями, САЩ, но изпрати видео обръщение:

„Здравей, България. Исках да съм си вкъщи, за да си получа наградата, но в момента имам много тежки тренировки и се готвя с всички сили за новата годината. За мен означава много да бъда избран за втори път за „Спортист на годината“ и се надявам да нямам контузии, за да мога да продължа да ви радвам.“

Отличието му получи неговата майка Мария. Тя също така прие от негово име и „Спортен Икар“. Димитров остави зад себе си сноубордиста Радослав Янков и гимнастичката Невяна Владинова. Тенисистът печели за втори път най-престижната класация за спорт в България след 2014 година.

„Тази година беше много успешна за Григор. Надявам се и вярвам, че ще продължи да побеждава и да бъде на върховете. Знам как в България преживявате мачовете му. Удоволствието е невероятно. Искам да благодаря за тази прекрасна награда. Благодаря и на другите спортисти и дано и те продължават да покоряват върхове. Благодаря на всички хора, които ни подкрепят!“, каза майка му Мария.

За „Треньор на годината“ беше отличена Весела Димитрова, която води националния ансамбъл по художествена гимнастика, а самият ансамбъл взе отличието за „Отбор на годината“.

„Спортист на България с увреждания“ е Ружди Ружди (лека атлетика).Бившата шампионка по лека атлетика Тереза Маринова и музикантката Люси Дяковска си партнираха като водещи на церемонията.

В анкетата гласуваха 145 журналисти от 49 медии.

По случай юбилейното издание на анкетата, тазгодишната церемония беше посветена не само на постиженията на спортистите, но и на техните семейства – неразделната част от всеки постигнат успех на наградените. Всеки от спортистите получи своята награда от член на семейството си.

249 коментара по статията

   1. лек, помниш ли кък скъса менискус на световното, оперираха го, възстанови се и игра на финала (fp)
    на мене ми трябваха 6 месеца и левия ми крак никогаш не стана кат десния

    1. За тва не си и Барези ве, такива кат него и Малдини са световно богатство :)

  1. Единственият изцяло изтеглен номер от употреба в Милан е неговия, защото N3 е отворен само за Кристиан или Даниеле Малдини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *