Голдън Стейт победи Кливланд в сблъсъка на гигантите

Голдън Стейт победи Кливланд с 99:92 в колемия Коледен сблъсък от програмата на НБА.

Отборите, които оформиха сериозно съперничество в последните години, изиграха нов оспорван мач, който завърши с успех за шампионите, които очаквано бяха без Стеф Къри.

В началото гостите започнаха по-добре, а шампионите допускаха доста грешки. Кливланд дръпна с 8:2 и 19:12, но след първата част преднината на Кавс бе само 28:24, въпреки че Уориърс загубиха топката 7 пъти.

Последва спад в стрелбата на Кливланд, като успеваемостта на полувремето бе 31%. Голдън Стейт направи обрат, но без да може да се откъсне, като се пак поведе с 46:44.

Гонитбата в резултата продължи и през второто полувреме, като домакините бяха напред през повечето време, но без да могат да се откъснат решаващо. В средата на последната четвърт те поведоха с 90:81 след тройка на Кевин Дюрант, но Кливланд отговори със 7 поредни точки, за да се върне бързо в мача.

Две минути преди края се стигна до равенство след успешен пробив на ЛеБрон. Клей Томпсън обаче вкара тройка, а след това притисна ЛеБрон, който изгуби топката. Последваха обаче лоши нападения на Уориърс и Кливланд имаше притежанието 31 секунди преди края. Джеймс проби, но Дюрант го спря, като ситуацията бе доста спорна и изглеждаше, че има нарушение, което обаче не бе отсъдено.

Клей Томпсън вкара два наказателни изстрела и на практика реши мача. Той завърши с 24 точки, а Кевин Дюрант добави 25, 7 борби и 5 чадъра. Кевин Лав водеше Кливланд с 31 точки и 18 борби, а ЛеБрон се отчете с 20, но нямаше ден в стрелбата, като бе 7 от 18. Победата подобри баланса на Голдън Стейт до 27-7, а Кавалиърс са с 24-10.

В първия мач от коледната програма Филаделфия спечели със 105:98 в Ню Йорк срещу Никс. Джоел Ембийд наниза 25 точки и взе 16 борби, а Джей Джей Редик реализира 24 точки за успеха, с който Сиксърс прекъснаха серията си от 5 поредни загуби. Енес Кантер бе страхотен за домакините с 31 точки и 22 борби, но усилията му не стигнаха.

84 коментара по статията

  1. Тва дето е толко йофтин интернета не e на добре, секви алъци ръсят мозък и от родните си места дажи (shake)

  2. Ай ставайти ве Мърди (shake)

  3. Следващата година Ливърпул ще са шампиони

Comments are closed.