България ще приеме два турнира от „Лигата на нациите“ през 2019 година

България отново ще приеме два турнира от волейболната „Лига на нациите“ през 2019 година. В третия уикенд на надпреварата, който е през средата на ни „лъвовете“ ще домакинстват във Варна на Япония, Австралия и Италия. В последната седмица те ще приемат в Пловдив силните тимове на САЩ, Сърбия и Иран.

ФИВБ публикува календара за втория турнир за „Лигата на нациите“. Форматът е същият като през тази година. 16-те отбора ще играят всеки срещу всеки в рамките на пет седмици, като във всяка от тях ще бъдат разделени на по четири групи с четири отбора. Първите 5 тима в генералното класиране и домакина САЩ ще се класират за финалната шестица, която ще се проведе от 10 до 14 юли.

„Лъвовете“, заедно с тимовете на Канада, Австралия и Португалия, ще се борят да не изпаднат. Останалите 12 отбора имат гарантирано участие в лигата през следващите 4 години.

В първия уикенд на турнира, който е от 31 май до 2 юни нашите волейболисти ще мерят сили в Аржентина срещу домакините, Португалия и Канада. От там българите ще пътуват за Китай, за да премерят сили с азиатците, Франция и Полша. В четвъртата седмица мачовете са в Бразилия срещу „Селесао“, Германия и Русия.

407 коментара по статията

 1. Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания тържествено ще открият седмия WHISKEY FEST SOFIA на 26 октомври в Sofia Event Center. В продължение на 3 дни в столичния Paradise Center най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа ще даде възможност на хиляди ценители да избират между повече от 100 марки и над 300 разновидности от изисканата напитка. На тридневния уиски фестивал, който ще продължи до полунощ в неделя, посетителите ще избират сред 30 щанда, на които ще се предлага палитра от страхотни марки, предназначени за изтънчения вкус на истинските ценители.

  1. Чоки, наборе,
   таа не мом да я гледам кък са мъчи недо....а, дейба! Даи да напрайм 1на фондация "Уй за Райкова", да превлечем некви европейски средства и да видим ко ша прайм посли, лек?

      1. Ти кат мислиш "обратното", фащай Владов и Пенев, останалото остави на нас! ;)

  1. :D Цольо пише на фонетика, има дебели пръсти и чука съседните клавиши, че и по два ги чука, когато се напие (rofl)

 2. каталунската курва опъна миланското недоразумение
  очаквайти лайняна смрад от блиския исток...

  1. (inter) чекаме обръщалка второто полудреме...първото им отпуснахме аванс

   1. шева чокат ве
    за никав уй не ставате, тю
    освен тава уефа, фифа, фафа, фофа и фуфа са с тях завинаги!

 3. маллиииии тая ситуация ако салах беше успял да се завърти.....

  1. ...ако въобще е възможно некой да е по-тъп от тоя клоун! ... може би спортния директор на цесека тире софия тире микре...

     1. Седем пъти молих се на Бога, Седем пъти Седморчо ви опънааа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *