България в битка за олимпийска квота

С големи промени българският национален отбор по волейбол се насочва към най-важните мачове за сезона.

Съставът, воден от Силвано Пранди, се впуска в квалификацията за олимпийските игри в Токио 2020. От днес до неделя България е домакин на турнира, в който съперници са олимпийският шампион Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

Надеждите са за две победи и достигане в най-добра форма до двубоя със „селесао“ в неделя. Мачовете са в зала „Конгресна“ във Варна, а билетите струват от 10 до 20 лева и са в продажба.

„Уверен съм, че в периода на подготовка през тези четири седмици създадохме отбор и се вдигна качеството на нашата игра“, каза селекционерът Силвано Пранди.

Той направи големи промени, като остави извън отбора част от опитните играчи.

За Токио 2020 се класира само победителят в квалификацията. Ако не успее да изпълни целта си, българският отбор ще има втора, но много трудна възможност чрез континенталната квалификация.

„Ако сме достатъчно силни, ще тръгнем към Токио от Варна. Ако не, ще трябва да преследваме целта си през поправителна сесия. Сега обаче задачата ни е да спечелим първия мач срещу Египет“, каза Пранди.

452 коментара по статията

 1. 21:00 Футбол: ШЛ, Копенхаген-Цървена звезда, Диема спорт 2
  21:30: Футбол: ШЛ, Аякс-ПАОК, MAX Sport 3
  21:30: Футбол: ШЛ, Олимпиакос-Истанбул Б, Диема спорт
  21:45 Футбол: Салфорд-Лийдс, Нова спорт

 2. На една жена й се паднала възможност да прегледа телефона на съпруга си. В списъка с контакти намерила три номера, записани като "Най-нежното докосване", "Сладки сълзи" и "Лейди от мечтите ми".
  Младата дама много се ядосала и от ревност започнала да звъни на тези номера, за да разберете кой е скрит под тези романтични имена.
  Оказало се, че номерът на "Нежно докосване" - това е неговата майка, номерът на "Сладки сълзи" - сестра му. И когато тя се обадила на номера "Моята господарка на мечтите", звъннал нейният телефон. Жената избухнала в сълзи на разкаяние, защо е мислела толкова несправедливо за мъжа си, после взела всичките си пари и му ги дала. Когато казала на майка му за това, тя му купила златен часовник. Когато сестра му разбрала, тя подарила на брат си мотоциклет. Съпругът бил много изненадан от това отношение, дори малко се просълзил. И тогава сложил часовника си, яхнал мотора и отишъл да чука "Генко Електричаря".

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *