Бойкот в Бундеслигата

Фенското сдружение на Борусия (Дортмунд) – „Зюдтрибуне Дортмунд“ обяви, че ще бойкотира мача от 24-ия кръг на Бундеслигата срещу Аугсбург, който трябва да се играе на 26 февруари (понеделник) от 21:30 часа българско време. Това стана с официална декларация на сайта на алианса на привържениците на „жълто-черните“.

„Няколко пъти сме участвали в протести срещу мачовете в понеделник в Бундеслигата. Сега достигнахме границата на нашето търпение с назначаването на мач на Борусия (Дортмунд) в понеделник. Повече не можем да търпим подобна лудост.

Тежко е, но ние сме твърди в позицията си и няма да присъстваме на мача срещу Аугсбург. В този ден няма да използваме абонаментните си карти. Решението ни не е насочено към клуба Борусия (Дортмунд), а срещу Бундеслигата. Въвеждането на мачове в понеделник е поредна стъпка срещу комерсиализирането и въвеждането на една негативна практика, която обслужва единствено интересите на клубовете, футболните съюзи и телевизионните компании.

Те не се съобразяват с феновете. Освен това привържениците от Аугсбург ще трябва да пътуват 600 км в понеделник в работен ден, за да подкрепят любимия си отбор. Това означава, че трябва да ползват два дни отпуск по никое време на годината, за да не се явят на другия ден на работа скапани от път и нетрудоспособни.

Ясно е, че нещата не може да продължават по този начин. Мачовете трябва да се насрочват в удобно време за феновете. Футболът не живее по телевизията, а на стадиона. Бундеслига в понеделник? Без нас!“.

94 коментара по статията

  1. Роналдо отново разходи фанелката за загубата от Бияреал насред Мадрид

Comments are closed.