Алп д’Юез и Турмале се завръщат в Тура!

През 2018 г. в състезанието се завръщат две от митичните височини – Алп д’Юез в Алпите и Турмале в Пиренеите. Те ще са кулминацията на битката съответно във втората и третата седмица. Алп д’Юез не е включвана в Тура от 2015 г., докато Турмале от 2016.

Това не е „Тур дьо Франс“ за определен състезател, а за този, който е най-силен. Най-комплексният колоездач ще спечели.“ Така в Париж беше представен маршрутът за 105-ото издание на надпреварата. Най-престижното колоездачно състезание ще започне от Вендее на 7 юли и ще завърши традиционно на Шан-з-Елизе на 29 юли.

Изданието на „Тур дьо Франс“ през 2018 г. ще отбележи 40 години от първата победа на най-успешния френски колоездач Бернар Ино. Крис Фрум ще се опита да се нареди до славния французин, завоювайки пета титла. Толкова имат и три от емблемите на Тура – Жак Анкетил, Еди Меркс и Мигел Индураин.

Колоездачите трябва да покорят 3329 км по пътищата на Франция. За шести път стартът е от Вендее и общо за десети от департамента Пай де ла Лоар, който се намира в северозападната част на Франция. Първите етапи са изцяло в региона Бретан.

„Тур дьо Франс“ ще премине през четири от планинските масиви в страната – Юра, Алпи, Пиренеи и Централния масив. Общо 25 височини ще бъдат покорени в 105-ото издание на надпреварата. Първите трима във всеки етап ще получават бонус съответно от 3, 2 и 1 секунди.

През 2018 г. за първи път отборите ще са съставени от осем състезатели, а не както досега от девет. Това ще бъде едно от основните предизвикателства пред тимовете, които се целят в челото на генералното класиране.

Първите разлики между фаворитите за генералното класиране ще се получат в отборното бягане по часовник в третия етап – 35 км в Шоле.

Всички фаворити обаче се обединиха около мнението, че решаващ в първата седмица ще бъде деветият етап. Той е дълъг 154 км от Арас до Рубе и включва общо 15 сектора с павета. На практика етапът покрива 21 км идентични с най-известната класика в колоезденето Париж – Рубе, която се провежда през април.

Десетият етап, с който започва втората седмица е първото изпитание в Алпите. Той е дълъг само 159 км от Анеси до Гранд Коломбие (7.5 км със среден наклон от 8.5%, но на места е до 20%), с четири класифицирани височини. В етапа е включена и чисто новата височина за Тура – Плато де Глиер (6 км със среден наклон 11.2%), а най-интересното е, че два километра от изкачването са по път без асфалт.

Първият финал на височина е в 11-ия етап, който е с дължина от само 108 км. Той включва четири сериозни изкачвания и завършва в курорта Ла Розиер (17.6 км с наклон от 5.8%).

Кулминацията на втората седмица в Тура е в 12-ия етап, който включва обща денивелация от 5000 метра. Колоната ще изкачи височините Маделен и Кроа дьо Фер, които са на над 2000 метра преди да финишира на легендарната Алп д’Юез.

Третата седмица започва с етапите в Пиренеите. Първият от поредицата е 16-ият, който идва след втория почивен ден. Той е дълъг 218 км и завършва в Банере де Лушон след спускане. Именно на спускането след височината Кол де Пейресур Фрум спечели през 2016 г., атакувайки Найро Кинтана.

Фаворитите определиха 17-ия етап като един от най-вълнуващите след обявяването на маршрута. Той ще бъде с дължина от само 65 километра, но включва три изкачвания и на практика няма равен участък. Колоната ще изкачва Мон де Пейрагуд (14.9 км с наклон 6.7%), Кол де Вал Лурон-Азе (7.4 км с наклон 8.3%) и ще финишира на изцяло нова височина в Сен Лари-Сулан. Изкачването Кол де Порте е на 2215 метра надморска височина и е с дължина от 16 километра при среден наклон от 8.7%.

Кралският етап в Пиренеите е 19-ият – 200 км от Лурд до Ларун. Колоездачите ще катерят трите най-известни височини в тази част на Франция – Кол д’Аспен (преодолявана 52 пъти), Обиск (48 пъти) и Турмале, която ще участва за 80-и път в Тура. Етапът включва повече от 4700 метра денивелация.

Бягането по часовник в 20-ия етап е с дължина от 31 километра, но не е за специалисти в дисциплината. Етапът, който е в Баския регион включва височината Кот де Пинодиета на 28-ия километър, която е само 900 метра, но със среден наклон от 10.2%.

Именно в бягането по часовник ще се получат и последните разлики между фаворитите за генералното класиране.

279 коментара по статията

 1. Ааааааа!
  И тия тъпанаре ли са турнали джимбинистайския скрипт, гиеа! :o
  Нетят вече заприлича на гъз, без извинение! ;(

 2. Арт рзаазка как жнеа му плдонсеа утрнниия чай, ктгоао излзиал, му пхнъала в джоба псразкаа мжреикча и му зраъалча на връщане от рдцеаткияа да кпуи красативци, доатми, цнлеиа, мгдааноз и праз лук, кйтоо фрцауинзте наричат “праоо”, а на шега - “апсетжире на бедтние”. Сщтаее се зщао геоярт в каиирнмлттаеа на Атгаа Киртси е бселгйикият дтеитекв Екрюл Поаро. Шгичека на Крстии.

  Ооохохохо! :)

 3. Пфффф
  Сега е с нов дизайн.
  Старият беше по-удобен. :(

 4. Още двама са отровени с "Новичок" край Солзбъри, обяви полицията

  1. ние вече свършихме тази радота :) като самосвал!!!

 5. обитаци
  пиим още 1 набрже къпим са бръсним са и си лягам че имаме да си четем за пипи томи и аника

 6. Фторника бех махмурлия и не ми са пийши, та си купих за сефте от години едно сладоледчи и сега съм пристрастен, изял съм поне 7-8 :) Изида фунийка от най-евтиния с фкус на пъпеш. Препоръчвам.

  1. На мъжуви не лъсками

   1. ти си свикнал на тереза орловски, затуй не схвана майтапа

    1. таа па сигур дори боса не я знай у коя кръчмап ей

   1. аневе фафла
    море без врътележки и стрелбиште не е никво море бе
    а да и без странджанки съшто ама бабишкера не ми дава да яда вредни глупости пред малкия бандит ;(

 7. Хайде още 4 часа и ще привърши работния ден, за съжаление. Вие кви ги пиете:?

   1. Отплеснал съм се в едни новации и смятах, че е след полунощ! Колко хубаво, че има толкова много часове удоволствие!

    1. Чак ме е яд, че се налага да спя от 5 до 8, чиста загуба на време за удоволствия :(

     1. бийси чикии бе може по- вече дати хареса

 8. Лефске, сто години Срамота!
  :p

   1. Прострях едно гувяду на селския мегдан :p

 9. То събота май почва Тура, ама от кога започват истинските етапи, е не рекламите на плажове и курорти :)

  1. още от първия етап е интересно. тая година ходихме на почивка точно където ще бъде първия етап - още май месец беше маркирано трасето за всички любители и имаше всеки ден колоездачи.
   а мога д ти кажа че брули такъв вятър (постоянно) че ще им стъжни живота.
   иначе първия годин етап е 9-и паветата на север :)

   1. Първия важен етап е още третия - отборен часовник

    1. там работата е ясна! БМЦ ги отнася с разлика. Лошото е, че това е по всяка вероятност последният сезон за този отбор, като умря генералния спонсор парите секнаха резко :(

     1. Там не е въпроса кой ше ги отнесе, а кой колко ще губи, в тоя етап трудно ще спечелиш Туа, ма кат нищо можеш го загубиш, макар че да говорим за победители и победени след едва третия етап е признак на ниска спортна култура, но етапа е доста важен :)

      1. на бмц тва ще им е ръката тая година, иначе участие на олимпийския принцип

       1. Е Ричи Портов нема ли са бори за тройката :)

        1. много ми се ще, ма на втората седмица реалностите стават други :(

  2. Експерта е пущил цяла статия по въпроса, ма пуст мързел у червата :)

  1. Ем нормално, те реално нямаше за какво да го наказват, нямат никви доказателства от УАДА, тва на Асо беше мега грозна простотия, видиш ли Фрум виновен, че франсетата вече 30 и кусур години не могат спечелят Тура

   1. ти кажа фруум кога и да го накажеш винаги ще е късно. а че франсетата правят вси1ко възможно да добутат някой до подиума е друг въпрос :)

    1. Всеки в съвременния спорт зоби и Фрум не е изключение, Барде сигур разчита на чистия планински въздух, че две години подред е в тройката на Тура :)

   2. Чеп за Фрум, зарад него Томас пак ще е втора цигулка (silidu)

  2. май да :( Организаторът на Тур-а и Вуелта-та АСО го били баннали от учстие в тура, но после международния велосъюз вдигнал забраната за участие....

   тя година за първи път от 10 и повче години немската телевизия реши отново да предава пряко тура след като се оттегли заради скандала с амстронг.... и сега тия пак ще се окендзат щото нямат куреж да накажат кениеца и големите му спонсори от скай...

    1. фруум е роден в кения, неговото ами асматично...

     1. ега го екстрадират в кения, ма нема кво да му ядат там канибалите, он само рагу и зъби

  3. не бих са очудил ако и Милан управдаят
   само некой да пошепне на китаиския бизнесмен кокло и на кого да шари

 10. цел денъ статуя за фармацевтиката
  направо сам по- тресенъ
  пак излазям и отивам на врътележките лебедите виенското и патетата
  дори теса по интерестни от вас

  1. Верно човек кат одъртее са вдетенява, ма чак па до вътележки да стигнеш :)

 11. Англичаните вече почнаха да надуват балона. Да видим кой ще го спука :)

  1. кота боли пишлето ве
   подобре ли е онаа измет хрвати или швеци да стани сш

 12. Мач за Уилямс 6-1 6-4, много добър втори сет за нашата, четири мача на Уимбълдън са си добро постижение

 13. Браво на Вики, втория сет се отпусна и играе много добре

 14. Нашата има приличен бекхенд, трябва й работа във физическо отношение

 15. Ювентус дава 300 милиона евро за Кристиано Роналдо

  Закривай! И изкушението, и изкусения!

  1. Пожелавам я в леглото на всичките ми врагове!

 16. SPORT TV 2
  Излъчва Томова-Уилямс директно

  3:1 за Годзила ;(

  1. Пак моеше се изтърпи някак, ама като свърших цигарите... :(

 17. Федереро имаше затруднения в първите два сета срещу Лацко, но в третия беше безкомпромисен 6-4 6-4 6-1, ся на централния корт излизат Вики и Уилямс, ай Вики пусни ръката и квото стане, нема кво да губиш (bg) а вас съм ва припаткал (32red)

   1. Би трябвало да ЕС2, ако не SK2 със сигурност, ма мисла, че и ЕС2 го обявиха

   1. електричката до Радомир :? тогава ли се прибираш от морето?

    1. Къдя пък по Радомир таквизи баири бе!
     Тва сигур Северозапада, Бялоградчик някъде...

 18. Шефът на Макларън Зак Браун заяви, че болката от представянето на отбора и очакванията на феновете са принудили ръководството да започне реформа и да сложи ред вкъщи. По-рано днес спортният директор на тима Ерик Булие подаде оставка, тъй като не се справи със задачата да върне Макларън в първите места на стартовата редица. Това бе обещанието, което той и екипът му дадоха при подписването на сделката за двигатели с Рено миналата година.

  "Резултатите ни тази година показват, че имаме големи пропуски. Представяме се много под нивото, което беше Макларън в миналото, под нивото на таланта в нашия екип, под нивото на ресурсите и технологията, които притежаваме. Вършим изключително много работа, която остава скрита, и сега взимаме мерки да преструктурираме отбора и да го направим способен да побеждава. Знаем, че го дължим на всички, които се трудят, на нашите партньори, на нашите пилоти и най-вече на нашите фенове. Мисля, че всички споделяме болката от формата на Макларън, знаейки къде може да бъде тимът. Това е абсолютно неприемлива ситуация, болезнена за всички ни в Уокинг, но това, което няма да направим, е да се предадем. Разкрихме голяма промяна сутринта, която да сложи ред вкъщи. Отборът се нуждае от стабилизиране, така че да изградим нови и по-силни основи. Днес правим първата си стъпка в по-добра посока. Положението ни не е от вчера и няма да се оправи утре", коментира Браун пред медии.

  Британецът смята, че напускането на Булие, който рабори в Макларън от 2014 г. не е изненада за никого. "Прекарах много време с тима и Ерик. Той е човек, който познавам от много време. Очевидно ние сме поставени под доста голямо напрежение отдавна. Ерик и аз проведохме множество разговори, свързани с това как можем да подобрим Макларън. В крайна сметка и той иска най-доброто за Макларън, както всички ни, така че когато взе това решение, никой не бе изненадан. Това бе нещо, което е коментирано от доста време", допълни Браун.

   1. Ъм тва е събитието на деня, ама нали сте спортно снижени личности...

 19. в крайна сметка боли ме дедовия
  я отивам на доверен сервис и сички са доволни
  а оня шго търси кварталния за обеснения, после роботодателя за съштото , после с години нема са отърве от каскарите по регреса
  а я ше са напрайм на про3 и невинно ше спретнем жалбата не до месната полюция а до прокуратурата (ang)

  1. както няма кадри, наиш кви обяснения ше му иска работодателя ... и то за няква тъпотия, дет може се случи на всеки ... па кварталния му е през оная работа за всичко :)

  2. и направо земи я пусни жалбата до Бойко ... ко са занимаваш с дреболии ... (yahoo)

   1. бе да внимава, че да не лежи за наебаване ... па другото се ше се оправи ... :)

   1. еми тука са стамни капнаха 3 капки и испечи ве

    1. Е чак 3 капки не бяха, поваля си, но не беше особено силно :)

    2. Дъждокапка Четиридесет и трета 8)

 20. Па ли драма бре, Дрътьо ко тана тоя път бря, някой набабани Ситроеня ли :o

  1. Една добра дума не чух за статуята, а инак само ривеш, майна! :)

   1. Ем браво, кат стане тенденция, тогаз ше има добра дума :P

 21. Дедо регреса па ли си прай сметки без кръчмар :)

  1. ти само са моли некогаш да не застаниш на пътя на дедо, чесно ти казвам

   1. ако е тръгнал с цитрона, силно се надявам да не съм му на пътя

 22. Дед, дано си затворил всички прозорци у Борово, че кат гледам ко става, се плаша...

 23. ся обаче на тоя аграр ше му се ебе майката
  понеже съм вип тука тия прегледаха камерите

  1. оплакаха са на транспортната фирма и довечерка имам данните му

   1. ако беше са обадил - двустранен протокол и точка

    1. ся оплакване в полицията, води са напуснал местопроизшествието което се приравнява на алкохол, следва акт и поемане на щетите за лична сметка

     1. у силвър кар са по 700 вл на детайл плюс частите и ако не им са пръй а им са сменя да си преготви 3000 вл плюс акта и петното в досието на рейсаджиа

      1. само дет тия сметки ги правиш без кръчмар ... кат дойде Пато ще ти обясни ... :P

       1. Земе да попадне на някоя бясна откачалка, че да го погне с топоришката за 700 вл... (shake)

       2. такива знайш де ги завирам
        тарикатите си получават заслуженото рано или късно

 24. Си евало мамата...първо да излоча един студен айрян, после ши видя Ромба ко е прайл! :)

  1. Припомних си историята с кривата стъпка в Кривой Рог :P

 25. от яд ми са ръзвали даже следобедния сън
  ше пиина още 1 уйски

 26. През сезон 2013-2014 г. ФК Вадуц заема първото място в Швейцарската Чалъндж Лига и добива право да се състезава в най-високото ниво на швейцарския футбол Швейцарската Суперлига.

  В миналото Вадуц е имал много футболисти от Лихтенщайн, много от които са играли за Национален отбор по футбол на Лихтенщайн, но почти всички от тези футболисти са заиграли в чужбина и сега мнозинството от първият отбор са чужденци от различните краища на света

  Хо хо хо хо хооооооооооооо

  Аве тия като какви играят в ЕКТ като по настоящем са у Бе група на Швейцария ве :?

  1. Обединили са се с някой селски отбор от долината Щюси... По маркетингови причини! 8)

   1. то аслъ сал от такива не сте отпадали ... ай да видим сега :)

 27. Прибрахми са, в Стара Загора са дишаше, ма в града вековен е баси мора времето. Ко прайте ве, мисири :)

  1. Ако оня покойния тумор по съвеЦки модел цесека не ни беше взел стадион юнак, нямаше така да стане:)

   1. Па и Лупчо финансираше тумора посредством далавери с хвостохранилището на гореспоменатото Кремиковци... :)

 28. След триумфа срещу Щутгарт на левскарите са обещани по 400 лева на калпак. По правилник на играч се полагат по 100 лева, но в еуфорията след мача във ФРГ на "сините" са обещани далеч по-високи премии. В крайна сметка никой не взима 400 лева. Шампионите прибират в джобовете си по 120 и това никак не им се харесва.

  Сигур от КГБ са накарали нащо МВР да направи така, за да Бойкотират мача, гувядътъ и Днепър да спечели :P

  1. Сигурно ти тогава си бил младши квартален (yahoo)

 29. На мача в София учителя ни по история в началното училище организира екскурзия.1984 година беше, 1984 но не по Оруел :D . Върнаха се силно надъхани, абе разкош. Две седмици по късно :

  До 24-ата минута авансът от София е стопен. 2:0 с попадения на Олег Таран и Виктор Кузнецов. При този резултат Днепър продължава напред. На терена го няма Кокала, което влияе негативно на играта на Левски. Българите действат разпиляно. Шанс за тях се открива в 69-ата минута. Реферът от ГДР Зигфрид Киршен дава дузпа за гостите. Сред "сините" настава тупурдия. Шах с пешка. Години по-късно левскарите продължават да си прехвърлят отговорността за тази дузпа, която в крайна сметка е пропусната. Уж с изпълнението е трябвало да се нагърби Мишо Вълчев. Топката е взета от Емо Спасов, който решава, че съдията е отсъдил корнер. След това кълбото се озовава у Сираков. "Аз ще бия дузпата", отсича Наско. "Бий силно в центъра на вратата. Ще вкараш", подканя го Спасов. Намесва се Гиби Искренов, който казва, че треньорът Методиев е наредил да бие Спасов. Опитният футболист започва да жестикулира към скамейката. Суматохата е пълна.

  Историята (alf)

   1. Ма що се смееш?
    Г-н Ганчев си го написа черно на бяло: това си е литекс, ама заради маркетингови цели се маскира на покойната.
    Което обаче не им позволява да крадат емблемата.

     1. Да сведем глави смирено надолу... та да скрием широките усмивки! 8)

      1. сведи, сведи ... то след седмица идва Вадуц ... да видим кой ще се смее тогава ... :P

       1. Вярваш ли? :)
        За следващия кръг не знам, ама този го минаваме. 8)

  1. вместо като Гонзо по-късно май срещу Бате беше, разбута ги, взе топката, нагласи я и ... курец ... в облаците ... (yahoo)

 30. кАК се работи след бир & чипс бе! ;(

   1. Тц. С удов, ама требе се баца. Няма лабаво. ;(

    1. с бира и чипс страшна работа кипи... Нямам думи.

 31. дедо да не е скочил в морето с вързана тухла на врата заради жибката? :?

  1. жив сам бе ама ядовит
   100ть столичани храним жувотните през балконя обаче кат напрайм подобна простотия са обаждами на охраната или оставями визитка на чистачката

 32. Свършиха ГФО-тата и Ромба изплиска легеня :( То страшна работа неговото.

   1. за енблемата и историята ви ми стана мъчно :(

    1. ти, птицо проклета,. на чий гроб тъй грозно грачеш ? :(

        1. Гледай си маркетинга там с многото имена и не се занимавай с вековния, велик, български Левски!

 33. Съединените американски щати планират да разположат ядрени бомби в турската база „Инджирлик“. Става въпрос за най-модерните ядрени глави на американските стратегически ядрени сили, а именно Б61-12, предаде „Дейли Сабах“.

  1. Lek , вече неме ибе ....лижа на диваня и си пия капсола , а срещу мени гледам килешката

 34. Haправих си капсолка и ще лижа на диваня !

 35. Grumpy Pat
  04/07/2018 в 13:41 Редактиране | Отговор
  стой та гледай = мацларен :?,:-?

  Лемонатите побеждават на собствената си писта...
  Рикардо отпада след повреда, но няма драма - среща се с Матешиц, смеят се, канят се да преподписват.
  Двата Мцдса мистериозно получават хидравлични повреди, но пак няма драми - няма наказани, всички са усмихнати, въпреки загубеното лидерство глаголят благи глупости на квадрат.
  Ферари след силните стартове изведнъж губят темпо, уж грейнинг, уж не знам какво.
  Цялата работа смърди, та се не трае.
  Глей как с една оцветена гола водица корупмираха целия спорт, гиеа! 8)

 36. -И днес мие някак немско !
  -В смисъл :?
  -Ами отпаднало !

 37. marIboro
  04/07/2018 в 13:39 Отговор

  що си толко тъп тогава? :?

  Ти пък щото си много умен, а колко си смотан изобщо не искам да говоря!
  ПоЗдрав!

   1. Що отряза Натали Трифонова, ибаси Гея дето си :(

 38. баси имам толкова (trastika) , че не знам откъде да я отпочна :(

 39. Много хубо е наванка . Свежарско лятно дъжче

  1. При нас е 34, прежуря яко. На слънце не можеш да дишаш :(

   1. Така бе допреди час и откъм провинцията дойде черно и са изсипа с гръмотевици

 40. Ентусиасти, днес е адската жега, бах му майката е вънка :(

 41. Стана тъмно като в гз. Чак лампите светнах

 42. Новият спортен директор Де Феран стана съветник в Макларън в началото на май. Бразилецът бе треньор на Фернандо Алонсо по време на неговото участие в Инди 500 през 2017 г., а преди години заемаше ролята на спортен директор в Хонда.

  Дано е временно назначение.
  Да доизкара сезона. :?
  После да връщат Уитмарш!

  1. карай бе ... да не си на море, че се ядосваш :)

   1. Ааа някои може да ги е хванало на плажа (rofl)

   1. Ааааа говедо не съм! и руска жилка нямам! :?
    Май с лефскарето са ебава Цолю.

 43. Аууууу каков джд са изсипва над плажуващити

 44. Макларън предлагат 20 милиона за Рикардо
  Информацията е на немското издание Шпорт Билд

  (yahoo)
  Келнер! Шампанско за всички! 8)

  1. Еми тва е, лек, Ред Бул намира и създава таланти, мафията в лицето на ферари и мацларен ги краде :) И пак ставате за смях, съдба (final)

   1. Създали дръжки!
    Чопнаха го кат стой та гледай! :)

 45. Кат гледам горе картата, обиколката на Франция всъщност е обиколка на северната и южната граница :?

 46. Ерик Булие напусна Макларън
  Нов спортен директор в Макларън след провала на Булие

  (yahoo)
  Най-накрая усилията ми дадоха резултат!
  Ураааааааааааа!
  Казвайте кой кво пие, аз черпя! 8)

   1. На негово място като нов спортен директор е назначен победителят от 2003 г. в Инди 500 Жил де Феран.

    Да, кво?
    Това е много важна позиция във Формуляка! :?

  1. Говори в метри ла, кви са тез цолажи! ;)

 47. Player with most UEFA appearances: 43
  Nebojša Jelenković ( SRB)

  Top scorers in UEFA club competitions: 8
  Ivelin Popov ( BUL)

  (yahoo)

 48. Зинделар обаче не изглежда съгласен.

  Мнозина очакват този мач да завърши с лек успех на Германия, но гениалният футболист прави всичко възможно това да не се случи. Той е навсякъде по терена, плете комбинации, стреля и в крайна сметка бележи единия гол за успеха с 2:0. Впоследствие се радва бурно и показва неприлични жестове към нацистката върхушка, която е на стадиона.

  Това му докарва "наблюдение" от Гестапо, прекратява кариерата си и става сервитьор в заведението си, в което не се свени да обслужва низвергнатите от режима евреи. Той неколкократно отклонява покани да играе за новосформирания отбор между Германия и Австрия, който участва на Световното първенство през 1938 г., но отпада невзрачно.

  Това неподчинение към фашисткия режим съвпада мистериозно със смъртта му 9 месеца след въпросната контрола. Той е намерен мъртъв на 23 януари 1939 г. в леглото на приятелката си, като и двамата са умрели след задушаване с въглероден диоксид. Официалната причина е, че коминът на къщата се е запушил и двамата са се отровили от пушека.

 49. ми некав месен автобусен абдал или тъпа майна с квито е пълно деба селяндурите ми одрало зверски мицубишито
  бестен сам (silidu)

   1. той кат знай кви менташки застраховки праят, как да е спокоен

   2. автозастрахователите са по тъпи даже от тебе бе
    а у сервизите пълно с фенове и босове (shake)

    1. Бе вий пишки нямате ли си да си играете с тях, ми кат някои бебета сте налапали тия беберони :?

    1. бе аз помислих, че за наш Юлиан говориш ... магдебургския хахавелник :))))

     1. Хехехехехе. Той мой си дойде и сам, без да го зимаме :)

 50. Ферари си върнаха лидерството във временното класиране след Гран при на Австрия, но шефът на отбора Маурицио Ари ва,Бене! се бои, че няма да са в челото този уикенд във Великобритания.

  А дано! :)

  1. Като видяха, че на хладилника има само два магните - от Лом и от Враца, крадците толкова се натъжиха, че нахраниха котката и измиха чиниите.

 51. Спортният директор на Формула 1 Рос Браун приветства отдадеността към състезаването, която притежава Фернандо Алонсо, и заяви, че спортът има нужда именно от пилоти като него.

  Mhm.
  Само дето Булие и Зак Браун ще го изгонят от Формуляка така ефективно, като и Цолето не гони из Експертчето...

 52. Лудогорец платил на Далас 2 400 000 долара за Недялков
  Месечната заплата на бившия капитан на ЦСКА ще бъде 33 333 евро

  1. Ко стана с диалога м/у 100ичков и Жувотното? (seir)

 53. Жак Вилньов е на мнение, че е твърде рано Ферари да прави Шарл Леклер титуляр. Преди няколко дни италианският вестник Гадзето дело спорт написа, че отборът от Маранело е подписал договор с 20 годишния пилот на Заубер, като сумата е пет милиона евро, а срокът е 2019-2020 на мястото на Кими Райконен.

  Ето, къде-къде по-нормална сума за изгряваща звезда.
  А не кат оня нефелник Неймар да го затрупват със злато за милиарди долари! :S

  1. еми Неймар отдавна е изгрял ... мое го сравняваш с Краев примерно кат изгряваща звезда :)

 54. Фернандо Алонсо е пилотирал с предното крило на Макларън от миналата година в състезанието на "Ред Бул ринг", когато от последен завърши осми. След като Вандоорн счупи две предни крила в тренировките, а Алонсо разби едно по време на квалификацията, отборът останал без повече бройки от тазгодишната версия на елемента. Наложило се да поставят на Фернандо крило от 2017, заради което испанецът бе наказан да стартира от бокса, вместо от 13-а позиция.

  Каръщина, хаос, некомпетентност, неопитност...
  Разсипаха велик отбор. Ще изпуснат пилот като Лонсо; всеки на негово място би бегал с 200.
  К.р за свинкята Булие.

 55. "Говорих с биг бос, когото много харесвам" коментира Рикардо след срещата с Матешиц пред Кориере дело спорт.
  "Жалко, че не си ръководи отбора сам, понеже с него всичко е много по-лесно. Все пак е нужно още време, за да се разбере какво трябва да се направи. Ще видим как ще се развият нещата"

  Конфликт с Хорнър ли бря!?! :o

  1. а стига бре ... в статуя за колелета пишеш новини за количките ... за по-тъпо нещо не мога да се сетя ... (fp)

   1. Отпор на корупцията в сайта!
    Свобода на словото!

 56. Даниел Рикардо и собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц са имали среща на четири очи в неделя на "Ред Бул Ринг". Австралиецът излязъл от нея с обичайната си широка усмивка. Рикардо все още не е взел крайно решение за своето бъдеще, а договорът му с отбора на енергийната напитка изтича в края на годината.

  Мащай се от лимонатите, Дани!
  Послушай Марк Уебър! 8)

  1. Да идва във Ферари. И без това искат да махат Кими :)

 57. Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Ми ае кр и за вас.
  Без Спортал вече.

 58. пффффффффффф
  Баси корупцията в тос сайт...

  1. Алп д’Юез и Турмале ши ги гледам със сигурност :)

   1. И аз със сигурност. Ама няма да ги гледам. :)

 59. ПРОЩАЛНО
  на Топлофикация

  Понякога ще идвам във ДОМА ти
  като нечакан и НЕКЪПАН гостенин.
  Не ме оставяй ти отвън на пътя -
  БОЙЛЕРЪТ НЕ СПИРАЙ.
  Ще влезна с КЪРПА. Кротко ще приседна,
  ще вперя поглед в мрака да те видя.
  Когато се наситя да те гледам -
  ще СЕ ИЗКЪПЯ и ще си отида...

 60. Така се прави - преведе Фенът 1000 евра, получава си статуята! (yahoo)

  1. ихааааа ... начи да заръчам още едни сенчъри ... :P

Comments are closed.