Адвокатите на ЦСКА-София признаха, че са всъщност Литекс!

Над 167 000 евро трябва да заплати ЦСКА – София.

Бившият защитник на фалиралия ЦСКА Сивард Спрокел е спечелил делото, което водеше срещу ЦСКА във ФИФА.

Така червените ще трябва да платят на защитника 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам, става ясно от решение, което е от 13 февруари 2020 година. Освен това ЦСКА е глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка, съобщава Спортал.

След получаване на решението българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга към Спрокел и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, ФИФА нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

До делото се стигна, тъй като адвокатите на Сивард Спрокел настояваха ЦСКА да бъде признат за спортен наследник на фалиралото дружество ЦСКА, за да може футболистът да си получи парите от новия клуб. Тезата им е, че този клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на фалиралия ЦСКА. А също така на сайта пишело, че са припознали купите и титлите на армейците.

От своя страна адвокатите на ЦСКА твърдят пред Дисциплинарната комисия, че това не е така и новият клуб е наследник на Литекс.

В крайна сметка ДК към ФИФА признава ЦСКА за спортен приемник на фалиралия ЦСКА що се касае до дълговете на фалиралия клуб.

91 коментара по статията

  1. Додох до циливилизацията ве, келеши
    Ся ше пия бири и пак одлитам

    1. Стига си писал от Еуропата ве, шна заразиш, поне си мий ръкити, преди да сгепцаш тилифоня :(

Comments are closed.